Přichází Ragnarok – Seznamte se s novým Thorem i bohyní Helou (film o filmu)

Necelé dva týdny nás dělí od další nadupané marvelovky. Thor: Ragnarok slibuje návrat známých hrdinů a kopec legrace navrch k tomu. Režii má pevně v rukou Taika Waititi, který nás o svém smyslu pro humor před lety přesvědčil autorským filmem Co děláme v temnotách. Thor v pokračování zkrátil vlasy, má nový kostým, zbraně a působí svěžím dojmem. Proti němu bude tentokrát stát bohyně Hela, kterou ztvárnila Cate Blanchett. Seznamte se s novým Thorem i Helou ve dvou samostatných filmech o filmu.

“V tomhle filmu jsme chtěli Thora trochu odlehčit a trochu víc se pobavit”, říká o třetím filmu s Thorem představitel hlavní role Chris Hemsworth. A režisér Taika Waititi ho doplňuje: “Ragnarok je něco jako nový cyklus v životě světů, v říších kosmu. Je to zničení starého a zrození nového.”
Podle Chrise Hemswortha je v pokračování vše jiné: “Máme jiné kostýmy, zbraně a jsou tu i nové postavy.”

“Hela je bohyně smrti a tu roli jsem si náramně užila,” říká představitelka postavy Cate Blanchett a dodává, že skoro nejvíc si užila bojové scény: “Stačilo házet sekery, skoro jsem nemusela ani mluvit.”

Thor je ve třetím pokračování svojí sólovky uvězněn na opačném konci vesmíru bez svého mocného kladiva a je nucen pustit se do závodu s časem, aby se vrátil včas do Asgardu a zastavil Ragnarok – zkázu svého domova a konec asgardské civilizace – který se snaží rozpoutat mocný nový nepřítel, nemilosrdná Hela. Předtím ale musí přežít smrtící gladiátorskou soutěž, v níž se ocitá tváří v tvář svému bývalému spojenci z řad Avengers – neuvěřitelnému Hulkovi.

V kinech se Thor: Ragnarok objeví už 26. října.

-red-
video: Falcon © 2017