Febiofest oslaví 25 let – začne 15. března

Výroční 25. ročník Mezinárodního filmového festivalu Praha – Febiofest se ponese v duchu oslav a velmi nabitého programu. Představí více než 160 celovečerních filmů v patnácti sekcích a v Praze tak nabídne přes 450 projekcí. V rámci regionálních ozvěn pak diváci uvidí filmy uváděné v naprosté většině v české premiéře v dalších 16 městech po celé České republice.  

Fero Fenič

Festival bude slavnostně zahájen 15. března 2018 v pražském Obecním domě a bude probíhat do 23. března. Slavnostní zakončení se odehraje 22. března v CineStar Praha Anděl a následně v hotelu Angelo. Filmy se budou promítat již tradičně v multikině CineStar Praha – Anděl, část programu bude opět možné zhlédnout v multikině CineStar na Černém Mostě a po celou dobu festivalu budou probíhat projekce také v kině NFA – Ponrepo v centru Prahy.  Do regionů se festival vydá od 26. března do 21. dubna 2018.

V rámci 25. ročníku festivalu proběhne již popáté také soutěž amatérských krátkých filmů s názvem I ty jsi filmařem! Tématem letošního ročníku je „Nechte se unést“. „Zúčastnit se této soutěže může kdokoliv. Limitem je pouze dodržení technických požadavků a stopáže filmu, která je od jedné do tří minut. Filmy mohou být natočeny na jakékoliv zařízení, kreativitě se hranice nekladou, takže se může zúčastnit opravdu každý,“ prohlásil prezident MFFPF Fero Fenič.

Již počtvrté se budou konat i speciální večery s názvem Culinary Cinema. Tedy filmové projekce spojené s vybranými večeřemi pod záštitou exkluzivních šéfkuchařů. V průběhu tří večerů bude festival nabízet mimořádnou příležitost zhlédnout vybrané filmy a poté hostům jedni z nejuznávanějších šéfkuchařů v republice uvaří tři večeře inspirované konkrétními filmy. Cena speciálních večerů je 1 690 Kč na osobu a večer. Poukaz na tento zážitek je možno zakoupit například jako originální vánoční dárek již nyní v sekci Culinary Cinema na www.febiofest.cz.

-red-
zdroj: G. Vágnerová