Hraju zakomplexovaného čerta, říká Jakub Prachař o roli v Čertovinách (video)

Nová pohádka režiséra Zdeňka Trošky Čertoviny vstoupí do kin 4. ledna 2018, ale již v průběhu prosince probíhá šňůra předpremiérových představení po celé ČR, na nichž mají diváci možnost pozdravit se s delegací tvůrců a herců nebo se zúčastnit besed po filmu. Hlavními hrdiny pohádky Čertoviny jsou dva nešikovní čerti Popelák a Uhelák, kteří jsou vládcem pekel posláni za trest do světa, aby do měsíce přivedli každý jednu hříšnou duši. V hlavních rolích čertů  se představí Jakub Prachař a Dominick Benedikt. Podívejte se na video s Jakubem Prachařem.

„Můj čert je taková zakomplexovaná figura a nemá to v životě jednoduché, je takovej trochu zmatenej, “  říká představitel pravděpodobně prvního a jediného modrookého čerta v českém filmu, Jakub Prachař. „Zpočátku jsme uvažovali o tom, že by Jakub mohl dostat tmavé čočky, ale nakonec jsme ho nechali jako čerta modroočka,“ směje se Zdeněk Troška.

„Hlavním důvodem, proč jsem tu roli přijal, bylo Cimrmanovo desatero. Splnil jsem si všech devět bodů a chyběl mi ten desátý, a sice: Když hraješ čerta, nezapomínej, že máš ocas! Takže desatero mám splněné, a tím jsem završil svoji filmovou a televizní kariéru,“ říká nevážně Jakub Prachař.

Čertoviny vznikají v produkci společnosti Fénix Film, producentek Dany Volákové a Michaely Flenerové. Do kin uvede Čertoviny společnost Cinemart 4. ledna 2018.

-red-
zdroj: U. Donátová 
foto/video: CinemArt © 2017