ČT představila připravované dramatické série

Z více než 7738 námětů, které Česká televize obdržela během uplynulých 5 let, schválila do výroby 45 nových hraných snímků a seriálů, 155 dokumentů, 59 pořadů pro děti, 5 animovaných snímků, 49 zábavných formátů a 77 kulturních pořadů. Na Kavčích horách dnes veřejnoprávní televize představila novinářům to nejzajímavější, co se v ČT připravuje nebo právě natáčí.

Princip slasti (foto: ČT)

K nejzajímavějším titulům patří jednoznačně osmidílná kriminální koprodukční série Princip slasti. Jednu z hlavních rolí ztvární Karel Roden. Po boku polské kolegyně Malgorzaty Buczkowské a a ukrajinského hereckého kolegy Sergieje Strelnikowa bude vyšetřovat hrůzné nálezy těl zavražděných mladých dívek. Projekt je mezinárodní koprodukcí Česka, Polska a Ukrajiny.
Komediální seriál Miroslava Krobota a Ondřeje Hübla Zkáza Dejvického divadla dává divákům nahlédnout do zákulisí oblíbené pražské divadelní scény. Mystifikace se v této minisérii mísí se skutečností a herci z Dejvického divadla hrají pochopitelně sami sebe.
Připravuje se desetidílný historický krimi seriál Zločiny Velké Prahy. Seriál točí Jaroslav Brabec a v hlavních rolích uvidíme Jaroslava Plesla nebo Jiřího Langmajera.
Na Doktora Martina naváže seriál, který se vrací do známého městečka Protějov. V popředí ale bude Strážmistr Topinka, což je zároveň titul nového seriálu.

Strážmistr Topinka (foto ČT)

Robert Sedláček připravuje šestidílný seriál Sever, kde nadějný kriminalista (Jiří Mádl) není lhostejný ke korupci svých nadřízených. Diváky čeká také druhá řada seriálu Rapl, který je spin-offem úspěšného seriálu Cirkus Bukowski.
Jiří Strach připravil se scenáristou Petrem Hudským třetí řadu divácky oblíbeného seriálu Labyrint. Hlavním motivem nové série bude vyšetřování několika vražd, které spojuje jeden náboženský motiv. V seriálu se opět objeví divákům již známé postavy.

Labyrint 3 (foto: ČT)

Režisér Jan Hřebejk točí s Ondřejem Sokolem napínavý thriller Rédl z raných devadesátých let. Čtyřdílná minisérie odkrývá kriminální pozadí podivného příběhu organizovaného zločinu v porevolučním Československu. V dalších rolích uvidíme Ondřeje Sokola, Davida Novotného, Martina Hofmanna a další.

Rédl (foto: ČT)

Na konec roku 1930 se přeneseme s připravovanou třetí řadou seriálu První republika. Nebudou pochopitelně chybět herci z předchozích řad v čele s Jiřím Vyorálkem, Stanislavem Majerem, Jánem Koleníkem a dalšími herci.
Zajímavý námět přinesl do ČT scenárista Marek Epstein. Veterán je příběh muže, který se snaží změnit svůj života a vstoupit do jiné společenské vrstvy. Uteče do francouzské cizinecké legie. Po letech se vrací domů, ale armáda jeho život a chování proměnila.
Viktor Tauš připravuje pro Českou televizi seriál Nelegál. Je o nerovném boji policie s drogovou mafií. Příběh šestidílného seriálu zobrazí tři týdny v životě drogového dealera a policejního informátora.

-red-
foto: Česká televize © 2018