Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

VÍTÁME VÁS NA NAŠEM NOVÉM WEBU. VĚŘÍME, ŽE SE VÁM TU BUDE LÍBIT.

Plodková bude v Plzni s diváky diskutovat o mateřské lásce

Film Absence blízkosti měl sice distribuční premiéru loni na podzim, ale stále putuje po českých i zahraničních festivalech. Autorský projekt absolventa FAMU Josefa Tuky nabízí netypické téma. Zamýšlí se nad odcizením ve vztazích a mateřskou láskou. Snímek je uváděn na právě probíhajícím Finále Plzeň. Loni také soutěžil v sekci Na východ od západu na karlovarském festivalu.

Jana Plodková hraje čerstvou matku Hedviku. Ta si ještě nedokázala přes značné osobní vztahové a existenční peripetie najít vztah ke své vlastní dceři Adélce. Vlastně nemá dobré vztahy skoro s nikým. Se svojí matkou, otcem dítěte i exmilencem. Jedinou dobrou duší kolem ní je, zdá se, přítel její matky a kamarádka z práce. Hedvika se nachází v obtížné životní situaci, přijde o bydlení, existenční jistotu a na čas se musí přestěhovat k matce, ke které zrovna blízko nemá. Možná ale nastává čas smíření, především ale se sebou samou. Hedvika nachází deníky svého zesnulého otce a začíná chápat, co je vlastně skutečná rodina a co znamená rodičovská láska.

Na Tukově práci jsou nejzajímavější jeho inscenační schopnosti. Dokáže dokonale postavit scénu, vystavět situaci a dát tomu všemu nadstandardní filmařské oko – velmi kvalitní filmařské řemeslo. To je zásadní ingredience, která českým filmům v posledních letech znatelně chybí.

[pullquote align=“full“ cite=““ link=““ color=““ class=““ size=““]Recenzi filmu najdete zde[/pullquote]

V neděli 22. dubna proběhne po projekci (13:30) diskuze o citlivém tématu filmu s režisérem Josefem Tukou a herečkou Janou Plodkovou.

TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast