Andersonův Psí ostrov má přes 1000 postaviček! (soutěž)

Jak už možná víte z našeho rozhovoru s jedním z animátorů novinky Wese Andersona Psí ostrov, filmaři museli před natáčením vyrobit přes tisíc postaviček. Vynikající loutkový film vzbuzuje nadšení milovníků klasické animační práce. Návštěvníci letošního třeboňského Anifilmu navíc měli před pár dny možnost se přímo na festivalu setkat s jedním z animátorů filmu. Spolu s distributorem Psího ostrova jsme pro vás připravili soutěž o nádherné postavičky z filmu. Psí ostrov je od čtvrtka v českých kinech.

“Psí ostrov se točil osmnáct měsíců,” prozrazuje jeho animátor Elie Chapuis a dodává: “Vyrobit se muselo na 1117 postaviček. Je to šílené, pracovalo na nich sedmdesát lidí a zvládli to za dva a půl roku. To číslo je takhle vysoké i proto, že třeba hlavní postavu Atarijo museli vyrábět v mnoha různých měřítcích.”
Wes Anderson po Fantastickém panu Foxovi přichází s dalším animovaným filmem Psí ostrov, v němž opět jednu z hlavních rolí hrají zvířátka. Tentokráte to jsou pejsci, které starosta města Megasaki kvůli psí chřipce odsoudí k vyhnanství na opuštěném ostrově plném odpadků. Naštěstí se za nimi vydává Atari, chlapec, který chce zachránit svého ztraceného čtyřnohého přítele.

Recenze filmu zde

Soutěž o unikátní figurky z filmu Psí ostrov

Soutěž vyhodnotíme v pátek 18. května. 1 výherce získá celou kolekci figurek. Pokud chcete použít místo soutěžního formuláře email, napište na soutez@totalfilm.cz a nezapomeňte krom odpovědi a jména uvést do předmětu: „Psí ostrov“.
Dodavatelem cen je distribuční společnost Cinemart.