Sugestivní teaser k dokumentu Whitney slibuje emotivní zážitek (video)

Skotský režisér Kevin Macdonald velmi dlouho připravoval dokument o legendární zpěvačce Whitney Houston. To by nebylo nic zvláštního, kdyby úzce na filmu nespolupracoval ze zpěvaččinou rodinou. Nebude to v žádném případě neautorizovaný pokus, kterých jsou ročně v různých světových televizích vyrobeny mraky. Za filmem stojí krom silného jména režiséra společnost Alitude, která má na kontě veleúspěšný dokument Amy, o zesnulé Amy Winehouse. První teaser napovídá, že se může pro diváka jednat o skutečně emotivní zážitek. Kombinace nikdy nezveřejněných záznamů i rozhovorů s úzkou rodinou slibuje věrný obraz o životě slavné zpěvačky.

I Whitney Houston měla (stejně jako Amy Winehouse) život plný osobních problémů a tragédií. Deprese a problémy s partnery i neskutečný profesionální tlak řešila alkoholem a drogami. To se jí stalo osudným, když před 6 lety utonula ve vaně následkem předávkování. O rok později potkal stejný tragický osud i její dceru Kristinu.

Zpěvačka byla ženským ekvivalentem Michaela Jacksona. Prodala 200 milionů nahrávek po celém světě a byla držitelkou neskutečné řady hudebních cen. Proslavila se i jako herečka. Na kontě měla filmový i hudební megahit Osobní strážce, kde se jako herečka představila po boku Kevina Costnera.

Film Whitney koupila distribuční společnost Bohemia Motion Pictures. České datum premiéry zjišťujeme.

-red-
foto/video: Bohemia MP © 2018