Disney poprvé ukázal nového Aladina (trailer)

Disney poprvé ukázal nového hraného Aladina. Režii má pevně v rukou Guy Ritchie a když vzpomeneme na jeho poslední počin o Král Artuš, určitě se máme na co těšit. Snímek je navíc hvězdně obsazen. Džina z láhve hraje Will Smith, Mena Massoud ztvárnil zlodějíčka Aladina a Naomi Scott krásnou princeznu Jasmínu. Podívejte se na dabovaný a titulkovaný trailer.


Guy Ritchie podle všeho do pohádkového přístavního města Agrabahu vnese svižnou a strhující akci. Na scénáři podle klasického animovaného filmu studia Disney se kromě režiséra Richieho podílel i John August.

Hudbu složil Alan Menken. Ve snímku uslyšíme nové verze původních písní, které Menken složil a slova k nim napsali Howard Ashman a Tim Rice a dvě nové písně, které rovněž složil Alan Menken a slova k nim napsali textaři Benj Pasek a Justin Paul (La La Land). Film se natáčel ve studiích v Londýně a na dech beroucích jordánských pouštích. Pohádkovém Agrabahu vdechli život i hlavní kameraman Alan Stewart, vedoucí výroby Gemma Jackson a návrhář kostýmů Michael Wilkinson.

Klasický kreslený Disney film Aladin byl uveden v roce 1992. Hraná verze nyní přichází podobně jako nedávný film Kráska a zvíře.

Do kin Aladin dorazí 23. května 2019


-red-
foto/video: Falcon © 2018