Vyprodaný koncert Filmharmonie zahrál to nejlepší ze sci-fi filmů

Třetí letošní koncert úspěšného hudebního tělesa Filmová filharmonie (Filmharmonie) nabídl divákům a milovníkům filmových soundtracků atraktivní program. Ve vyprodaném pražském Rudolfinu se rozezněly tóny z takových filmových hitů jako: E. T. Mimozemšťan, Predátor, Počátek, Znamení, Superman, Den nezávislosti, Star Trek, Star Wars a dalších populárních filmů a sérií. Další koncert chystá hudební těleso na leden 2019, fanouškům nabídne tentokrát hudbu z počítačových her.

Filmová filharmonie – šéfdirigent Chuhei Iwasaki

Orchestr zahájil své působení roku 2014 koncertem v sále Pražské konzervatoře s tematickým programem Western Night a za krátkou dobu získal početnou základnu stálých fanoušků. Za dobu své existence se orchestr účastnil řady festivalů, z čehož jmenujme realizaci projektu Vesmírná odysea festivalu Skrz na skrz nebo celou řadu úspěšných performancí v rámci festivalu Film Music Prague, Prosecký podzim nebo Tomáškova a Novákova hudební Skuteč. Dosud orchestr koncertoval v mnoha českých sálech, například v Hradci Králové, Ostravě, Olomouci a také už jmenovaném prestižním Rudolfinu.

„Přednosti Filmové filharmonie jsou především v kvalitním hudebním nastudování a nadšení hudebníků, diváci si tak mohou živě užít zpravidla 80členný orchestr,“ prozrazuje ředitel orchestru Matěj Lehár. Těleso vrací do českých sálů stále větší množství posluchačů, kteří tak nalézají opět vztah k živé, symfonické hudbě. Šéfdirigentem orchestru od počátku jeho založení je Chuhei Iwasaki, který pochází z Tokia.

Vstupenky na nadcházející lednový koncert “GAMES” můžete už nyní zakoupit zde.
-red-
foto/video: Filmová filharmonie, Totalfilm.cz

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Těšíme se večer! ????? Rádi se podíváme na vaše fotografie z koncertu s hashtagy: #filmovafilharmonie #filmharmonie

Příspěvek sdílený Filmová filharmonie (@filmharmonie),