Co se děje na festivalu v pátek 8. července

Dnes v 14 hodin v Jameson Festival Lounge proběhne Master Class s polským hercem, dramatikem, scenáristou, režisérem a profesorem na Akademii Dramatického umění v Krakově Jerzy Stuhrem, který na festivalu přijíždí uvést film Nanniho Morettiho Habemus papam, uváděném v sekci Horizonty. Setkání bude probíhat v polském a českém jazyce bez anglického překladu.

Ve 14 hodin se po červeném koberci před Městským divadlem projdou tři hvězdy kultovní komedie Světáci. Diváci ti ve 14 hodin mohou přivítat Jiřinu Jiráskovou, Jiřinu Bohdalovou a Ivu Janžurovou.

V 17 hodin hvězdný host festivalu, herec John Turturro, uvede projekci svého filmu Někde dnes večer ve Velkém sále Thermalu. Předtím se s ním diváci mohou přivítat na červeném koberci před Thermalem.

V 22 hodin v Aeroportu vypukne La fiesta – DJs: Jakub Johánek & Petr Mikovec IN DUB!, Babylon Rocker, Ross De Boss. Taneční pro pokročilé, lekce se uskuteční například v následujících stylech: aktuální dubstep, jihoamerická cumbia a moombahton nebo africké styly kuduro, mbalax a kizomba. Nad ránem lze očekávat taneční kreace ze Star Wars.

V 22 hodin v Letním kině začne akce REFLEX v Letním kině a film z edice FILM X. Proběhne tu projekce filmu Koncert, vstup zdarma.

Napište nám co si myslíte

Nebojte, Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.