HBO natočilo vlastní seriál – Terapii s Karlem Rodenem

Za dva týdny, příznačně na “Den duševního zdraví” bude mít na HBO premiéru nový český seriál Terapie. To by nebylo nic zvláštního, pokud by ho nenatočila česká pobočka HBO a nebyl by to její první dramatický seriál ve vlastní produkci.V hlavní roli psychoterapeuta se objeví Karel Roden. Ten podle vlastních slov nikdy před kamerou nezažil tak soustředěné a dlouhé natáčení. Trvalo plných 95 dní a Roden ho absolvoval kompletně celé.

Terapie (c) HBO 2011

Seriál Terapie vychází z izraelského formátu, čeští diváci měli nedávno na ČT2 možnost vidět jeho americkou verzi s Gabrielem Byrnem pod názvem V odborné péči.

Českou verzi seriálu režírovali Petr Zelenka, Jaroslav Fuit či Marek Najbrt. Za kamerou byl Alexander Šurkala, architektem Ondřej Nekvasil, ten je mimo jiné i držitelem Emmy za výpravu k televiznímu filmu Deník Anny Frankové.

Tvůrci seriálu TERAPIE

Scénáře napsali Benjamin Tuček, Robert Geisler a Iva Klestilová.

Každé pondělí dochází do psychologovy pracovny vyzývavá Sandra (Tatiana Pauhofová), která se hned v úvodním díle přizná, že je do Marka zamilovaná. V úterý absolvuje terapii bývalý voják z Afghánistánu (Lukáš Hejlík), u kterého postupně vycházejí najevo jeho válečná traumata. Ve středu se psycholog setkává s mladičkou gymnastkou Lindou (Michaela Doubravová), jež předstíranou suverénností maskuje své sebevražedné sklony. Ve čtvrtek jej navštěvuje manželský pár (Aňa Geislerová a Martin Hofmann), který se hádá kvůli zvažovanému potratu a jehož neshody souvisejí se špatnou komunikací. Každý pátek hrdina navštěvuje svou starší kolegyni, s níž konfrontuje své pochybnosti a rodinné starosti. Ditu zosobnila známá slovenská herečka Kamila Magálová. Psychologovu choť, s níž prožívá manželkou krizi, ztělesnila Klára Melíšková. Jejich dospívající dceru, s níž si otec rovněž moc nerozumí, si zahrála Berenika Kohoutová.

Martin Hofman a Anna Geislerová (TERAPIE)

Terapie (c) HBO 2011

Pro české HBO to není první počin z vlastní produkce. Legendární pořad NA STOJÁKA, dokumenty z vlastní produkce BEZ CENZURY, film DVOJKA či další participace na českých filmech je toho důkazem.

čtěte také:

HBO natočilo vlastní seriál

Terapie – dokument o natáčení

 

Napište nám co si myslíte

Nebojte, Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.