Filmové premiéry od 17. listopadu

Velkolepá česká pohádka MICIMUTR s Libuší Šafránkovou, předposlední díl upírské ságy TWILIGHT SAGA: ROZBŘESK, část 1., Sarah Jessica Parker v komedii NECHÁPU, JAK TO DOKÁŽE a zástupce malajské kinematografie, animák ŽRALOCI NA S(O)UŠI.

MICIMUTR (ČR 2011)

Nad královským hradem krouží stín velikého draka, princezna Karolína si s pláčem zkouší černé smuteční šaty a na nádvoří hoduje pár pozvaných princů. Při dobrém jídle probírají, co by se mělo podniknout. První princ navrhuje nabídnout drakovi místo princezny pár set poddaných, druhý zase soudí, že v království zanedbali prevenci a že by se to drakovi mělo rozmluvit – a ten třetí, ten jenom neustále vyžaduje, aby všichni obdivovali píseň, kterou právě složil.

Ale nastavit svůj život a postavit se tříhlavému drakovi, to se žádnému z nich nechce. Jediný člověk z celého království se odváží přijít k dračí sluji, kde čeká připoutaná Karolína, a pustit se do předem ztraceného boje. Je to mladý loutkář Vítek, který už dlouho, tajně – a naprosto beznadějně – princeznu miluje. Když je nejhůř, dostane se mu nečekané pomoci od kouzelnice se záhadným jménem Micimutr. Ta záchranu princezny ovšem podmíní velice přísným a nepřekročitelným požadavkem. Pokud jej Vítek nesplní, pokud poruší svůj slib mlčení, bude jeho milovaná princezna Karolína okamžitě vydána drakovi – protože, jak říká Micimutr, dobré skutky se přece nedělají s vyhlídkou na odměnu.


Pohádka
Česko, 2011, 89 min
Režie:
Vít Karas
Hudba:
Ondřej Brousek
Hrají:
Martin Dejdar, Ondřej Novák, Jaroslava Kretschmerová, Vojtěch Dyk, Libuše Šafránková, Jiří Bartoška, Marika Šoposká

Dále čtěte o Micimutr:
Rozhovor s Vítem Karasem, režisérem Micimutr
Zítra má slavnostní premiéru Micimutr
Nadělte si Vánoce s ČT

TWILIGHT SAGA: ROZBŘESK 1.ČÁST (USA 2011)

V první části závěrečného dílu strhující upíří romance s názvem Twilight sága: Rozbřesk se Bella Swan (Kristen Stewart) a Edward Cullen (Robert Pattinson) po svatbě vydávají na líbánky do Ria de Janeira, kde se konečně, stranou všeho a všech, mohou naplno oddat své lásce. Jejich štěstí, ale netrvá dlouho. Bella zmítaná prudkou vášní k upírovi Edwardovi, ale zároveň upřímnou náklonností k vlkodlakovi Jacobu Blackovi (Taylor Lautner), brzy zjišťuje, že čeká dítě. Těhotenství s upírem pro ni však znamená fatální hrozbu.

Čeká ji tedy bouřlivý rok plný lásky, pokušení i ztrát. Musí se s konečnou platností rozhodnout, zda vstoupí do temného, ale lákavého světa nesmrtelných, nebo zda bude žít plnohodnotným lidským životem. Nevyhnutelnost tohoto rozhodnutí se vine celým Belliným příběhem jako červená nit, na níž visí osudy obou kmenů – upírů i vlkodlaků. A jakmile se Bella rozhodne, dojde k celému řetězu nečekaných událostí, jež mohou mít nedozírné následky.


ORIG.: TWILIGT SAGA: BREAKING DOWN, PART ONE
Fantasy / Romantický / Thriller
USA, 2011, 116 min
Režie:
Bill Condon
Hudba:
Carter Burwell
Hrají:
Kristen Stewart, Robert Pattinson, Peter Facinelli, Kellan Lutz, Ashley Greene, Jackson Rathbone, Nikki Reed, Taylor Lautner, Elizabeth Reaser, Maggie Grace, Dakota Fanning, Anna Kendrick, MyAnna Buring, BooBoo Stewart, Michael Welch, Rami Malek, Christian Camargo, Mía Maestro, Christian Serratos, Billy Burke, Sarah Clarke

NECHÁPU, JAK TO DOKÁŽE (USA 2011)


Kate Reddy (Sarah Jessica Parker) pracuje přes den jako finanční manažerka v prestižní bostonské společnosti, po práci se coby milující žena a matka vrací ke svému manželovi, architektovi Richardovi (Greg Kinnear), a dvěma ratolestem. Její život je jedním velkým kolotočem, ve kterém se Kate snaží nezanedbávat nic a nikoho.

Přesto začíná cítit, že toho na ní začíná být trochu moc. Navíc se jí otevírá nová pracovní příležitost s občasnými cestami do New Yorku. Vysněnou novou práci však získá i její manžel a harmonické rodinné soužití se začíná povážlivě komplikovat. Kate navíc do cesty vstoupí i pohledný obchodní partner Jack Abelhammer (Pierce Brosnan). Podaří se Kate nakonec nalézt štěstí a své skutečné místo v životě?


ORIG.: I Don’t Know How She Does It
Komedie
USA, 2011, 89 min
Režie:
Douglas McGrath
Hrají:
Christina Hendricks, Olivia Munn, Pierce Brosnan, Sarah Jessica Parker, Kelsey Grammer, Greg Kinnear, Jane Curtin, Jessica Szohr, Busy Philipps, Seth Meyers

ŽRALOCI NA S(O)UŠI (MALAJSIE 2011)

Animovaný film Žraloci na s(o)uši vypráví o dvou žraločích bratrech – malém Pupovi a velkém Juliovi. Poté, co pytláci ukradnou z jejich útesu žraločí vajíčka do gurmánských restaurací, rozhodne se malý Pup stůj co stůj zjednat nápravu a pln odhodlání se vydá na souš, do lidského světa, kam nikdy předtím žraločí ploutev nevkročila.

Julius se však začne o osud svého malého brášky na pevnině obávat – a ve speciálním robotickém obleku, který kdysi společně sestrojili, se vydá na souš zachránit Pupa. A když už jednou vyleze na břeh, nenechá si rozhodně ujít příležitost zjistit, jak vlastně chutná opravdové suchozemské kuře – divoká žraločí jízda začíná!


ORIG.: SEAFOOD
Animovaný
Malajsie, 2011, 92 min
Režie:
Aun Hoe Gou
V českém znění: Petr Rychlý, Ivana Korolová, Dalibor Gondík, Tomáš Matonoha, Lucie Benešová, Jitka Molavcová, Ota Jirák, Matouš Ruml, Kryštof Hádek

  1. […] Novější článekCatherine Deneuve, Miloš Forman a Pavel Liška? – to není vtip, ale film MILOVANÍ Starší článekFilmové premiéry od 17. listopadu […]

    Reagovat na tento komentář

Napište nám co si myslíte

Nebojte, Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.