Viděli jsme TITANIC 3D – Lepší 3D zážitek v kinech nebyl od doby AVATARU !

Obrovský a luxusní TITANIC se opět vrací do kin. Návrat ve velkém stylu! 3D konverze donedávna největšího hitu Jamese Camerona se opravdu povedla. Psát recenzi Titanicu by bylo poněkud směšné, takže se zaměříme na zhodnocení jeho 3D verze. Převedení Titanicu do třetího rozměru trvalo přes rok a sám velký Cameron osobně na konverzi dohlížel. Políčko po políčku tak vznikal třetí rozměr. A od doby Avataru vzniklo něco, co si přívlastek “trojrozměrný” skutečně zaslouží!

Je třeba ještě něco dodávat?

Každý záběr má úžasnou prostorovou hloubku. Jednotliví hrdinové skutečně z obrazu vystupují a nejedná se o žádný “papírový betlém”. Každá věc a každý herec má v Cameronově 3D úžasnou hloubku a plasticitu. Obraz není přehnaně ztmavlý, barvy jsou živé, posprodukce negativu ostrá a přirozená.

Jack a Rose

Musím potvrdit větu z novinářských materiálů, která mi před shlédnutím Titanicu připadala úsměvná, ale je stoprocentně pravdivá. Takže ji jen opíšu: “Konverze do 3D je tak dokonalá, že divák v řadě scén těžko uvěří, že film nebyl v třetím rozměru již původně natočen…”

Přidanou hodnotu v případě českých diváků 3D Titanicu přidává i absence titulků a použití původního českého dabingu z roku 1998. Je možné se tak plně soustředit hlavně na vizuální zážitek.

Titanic

James Cameron se stal tahounem filmového novátorství už před lety a je fascinující sledovat jeho dlouhou a systematickou cestu na poli absolutního vůdce filmových technologií.

James Cameron režíruje Kate Winslet při jedné ze stěžejních scén

Titanic nikdy nezestárl a s 3D rozměrem získal nový nátěr. Ti, z vás, kteří z rozličných důvodů tento megahit neměli před lety možnost vidět v kinech mají teď jedinečnou možnost užít si ho jako nikdy předtím.
My jsme s kolegou byli naprosto konsternováni z kvality převodu, i z faktu že nás Titanic opět dokonale uchvátil. Slovy Jacka Dawsona by James Cameron mohl sám na přídi zakřičet: “Jsem král světa!”

Alex, totalfilm.cz
Foto/video: Twentieth Century Fox, Paramount Pictures © 2012, Bontonfilm, Totalfilm.cz © 2012

TITANIC 3D (1997, 2012)

PREMIÉRA: 5. DUBNA 2012 (Bontonfilm)
Katastrofický / Drama / Romantický / Historický
USA, 1997, 194 min
Režie: James Cameron
Hudba: James Horner
Hrají: Leonardo DiCaprio, Kate Winslet, Billy Zane, Kathy Bates, Bill Paxton, Gloria Stuart, Frances Fisher, Bernard Hill, Jonathan Hyde, David Warner, Victor Garber, Danny Nucci, Suzy Amis, Ewan Stewart, Ioan Gruffudd, Richard Graham, Ron Donachie, Bernard Fox, Eric Braeden, James Cameron, Seth Adkins, Tricia O’Neil, Anne Fletcher, Jenette Goldstein, Mark Lindsay Chapman, Lewis Abernathy, Simon Crane, Mike Butters, Camilla Overbye Roos, John Walcutt, Charlotte Chatton, Martin Jarvis
V českém znění: Michal Jagelka, Jitka Ježková, Pavel Vondra, Jaroslava Obermaierová, Růžena Merunková, Viola Zinková, Miloš Hlavica, Vladimír Čech a další
web: http://www.titanicmovie.com/#/home

  1. Film Titanic neměl chybu.Ani dabing.Jen mi bylo hrozně moc líto že nechali zemřít Leonarda DiCapria Jecka Dowsna.Michal Jagelka má hrozně moc pěkný hlas.Nejradši by bylo kdyby Leonarda DiCapria daboval jenom Michal Jagelka a už ne nikdo jiný!!

    Reagovat na tento komentář

Napište nám co si myslíte

Nebojte, Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.