Dnes padla první klapka druhé řady TERAPIE

Dnes padla na pražském Barrandově první klapka druhé řady úspěšného seriálu HBO Terapie. Mezi hlavní hvězdy druhé série kritikou ceněného seriálu patří kromě psychologa i jeho noví pacienti. Abonenti HBO se dočkají dalších 35 nových epizod. Ostatní se na první řadu mohou podívat na právě vyšlých DVD discích.

Terapie (c) HBO 2011

Terapie zaznamenala mimořádný divácký úspěch a přinesla HBO jak nárůst sledovanosti, tak růst prodejů předplatného. Je přirozené, že na tento úspěch chceme navázat, a věříme, že druhá sezona bude pro diváky právě tak zajímavá“ dodává Ondřej Zach, generální ředitel HBO Česká republika.

Z nových tváří zmiňme především Terezu Brodskou, která ztvární úspěšnou a energickou spolumajitelku právnické firmy, Táňu. Manželský pár, Kateřina Winterová a David Švehlík, dochází k psychologovi s problematickým synem. Studentka architektury, Viola, v podání Terezy Voříškové, přichází za Markem v tíživé životní situaci, se kterou se potřebuje vyrovnat. Slávek Charvát (Jiří Ornest), bývalý disident a nyní úspěšný podnikatel, jehož firma je zapletena do kauzy kolem předražených státních zakázek, trpí problémem nečekaných stavů úzkosti a snaží se najít jejich pravou příčinu.

Terapie (c) HBO 2011

Ve vedlejších rolích se dále představí Zuzana Bydžovská, Petra Špalková a Matěj Hádek. V nových pětatřiceti epizodách se diváci podruhé setkají s Kamilou Magálovou (psychologova mentorka Dita), Klárou Melíškovou (manželka Alice), Janem Cinou a Berenikou Kohoutovou (syn a dcera) a Jiřím Štěpničkou (otec vojáka Igora).

Terapie (c) HBO 2011

Mírně obměněné je tvůrčí zázemí připravovaného projektu. Hlavním dramaturgem je Iva Klestilová, která v první sérii psala příběh zdravotní sestry Sandry v podání Táni Pauhofové. Původní režijní tým (Petr Zelenka, Jaroslav Fuit a Marek Najbrt) obohatila Lenka Wimmerová, jež bude supervizorem celého projektu.

Scénáře jednotlivých epizod napsali Iva Klestilová, Lenka Wimmerová, Robert Geisler a Petr Zelenka. Seriál bude opět snímat kameraman Alexander Šurkala, produkci znovu zajistí společnost Stillking Films. Architekta Ondřeje Nekvasila vystřídal Jan Vlček, který spolupracoval například na hitu Okresní přebor: Poslední zápas Pepika Hnátka či na punkovém retru DONT STOP.

připravil: totalfilm.cz s použitím materiálu HBO Česká republika
Foto/Video: HBO, Česká republika (c) 2011, 2012, Zákaz kopírování bez vědomí redakce. 

Koupit Terapii na DVD

  • O TERAPII jsme psali také zde:

HBO natočilo vlastní seriál
Terapie: dokument o natáčení
Nechcete už nadávat na televizní tvorbu? Dívejte se na Terapii
Recenze | Terapie
Agnieszka Holland točí pro HBO

Článek jsme oštítkovali takto:
  1. […] Psali jsme také:  Poslední klapka druhé řady Terapie Padla první klapka druhé řady Terapie […]

    Reagovat na tento komentář

Napište nám co si myslíte

Nebojte, Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.