Filmové premiéry od 28. a 30. června

Jen dva filmy mají tento týden premiéru. Dneškem vstupuje do kin už čtvrté pokračování animovaného 3D dobrodružství DOBA LEDOVÁ 4 – ZEMĚ V POHYBU. Netradičně v sobotu 30. června jej doplní francouzská sladkobolná komedie s Audrey Tatou NĚŽNOST, kterou do kin uvádí nová distribuční společnost D-Cinema.

DOBA LEDOVÁ 4 – ZEMĚ V POHYBU (USA, 2012)


Do kin se po třech letech vrací oblíbená mamutí rodinka Mannyho, Ellie, jejich teenagerské dcerunky Broskvičky, lenochoda Sida, šavlozubého tygra Diega a potřeštěného krysoveverčáka Scratta, aby prožili nové napínavé dobrodružství. Právě Scratt, se svou vášní pro žaludy a jejich ukrýváním totiž způsobí katastrofu nevídaných rozměrů. Podaří se mu zasadit svůj žalud takovým způsobem, že pradávná Pangea začne praskat a lámat se na jednotlivé kontinenty a díky pohybu litosférických desek dojde i k rozdělení naší prehistorické party. Ellie a Broskvička zůstanou na jednom kontinentu a Many, Sid a Diego jsou unášeni proudem na ledové kře hluboko do širého oceánu.

Doba ledová 4 – Země v pohybu (foto: Bontonfilm)

Ať to stojí, co to stojí, naši tři odvážní přátelé se musí dostat zpátky domů a při tom na ně čeká nejedno velké dobrodružství. Při cestě zpět jim dají zabrat nejenom mořské bouře, přílivové vlny a mořské příšery, ale musejí zvládnout i první společné soužití na jedné malé kře a tak se můžeme těšit na řadu komických scén plných vzájemného špičkování. Shodou okolností a náhod se na jejich provizorní loď, kterou si vytvořili z ledovce, dostane i Sidova babička, kterou skupinka zachrání v příboji mořských vln. Už, už se zdá, že naše partička kamarádů bude zachráněna, když se z oparu mlhy vynoří loď, jenže její podivínská posádka na palubě ani v nejmenším nehodlá našim kamarádům pomoci. Naopak, všichni jsou zajati a dostávají se do ještě větší šlamastiky.

Film předchází krátký a opravdu povedený animák s Maggie Simpsonovu Maggieina noční můra.

Doba ledová 4: Země v pohybu
Ice Age: Continental Drift
Doba ľadová: Zem v pohybe
Animovaný / Dobrodružný / Komedie / Rodinný
USA, 2012, 94 min

Režie: Steve Martino, Mike Thurmeier
Hrají: Ray Romano, Queen Latifah, John Leguizamo, Denis Leary, Chris Wedge, Josh Peck, Jennifer Lopez, Seann William Scott, Aziz Ansari, Peter Dinklage, Keke Palmer, Aubrey Graham, Wanda Sykes, Kunal Nayyar, Nick Frost, Nicki Minaj, Rebel Wilson, Alan Tudyk, Heather Morris, Josh Gad, Alain Chabat, Jennette McCurdy

NĚŽNOST (FRANCIE, 2011)

Nathalie žije úžasný život. Je mladá, krásná a má skvělé manželství. Ale v okamžiku, kdy její manžel zemře při nehodě, její svět se zhroutí. Několik dalších let se soustředí pouze na práci, své emoce nechává stranou. Pak nenadále, aniž by věděla proč, políbí toho nejnepravděpodobnějšího muže – svého kolegu, Markuse.

Nežnost (foto: D-Cinema)

Tento zvláštní pár se pak pouští na vlastní emocionální pouť; cestu, která vyvolává nejrůznější otázky a nepřátelství v práci. Můžeme opravdu ovlivnit způsob, jakým objevíme novou chuť do života? Nathalie a Markus, kteří objevili novou lásku, utíkají, aby dali svému vztahu šanci. Je to příběh o znovuzrození, ale také o jedinečnosti lásky.

Něžnost
La Délicatesse
Nežnosť
Komedie / Romantický
Francie, 2011, 108 min

Režie: David Foenkinos, Stéphane Foenkinos
Hrají: Audrey Tautou, François Damiens, Pio Marmaï, Ariane Ascaride, Mélanie Bernier, Christophe Malavoy, Marc Citti, Bruno Todeschini, Monique Chaumette, Audrey Fleurot

Článek jsme oštítkovali takto:

Napište nám co si myslíte

Nebojte, Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.