Tragédie v Denveru: Hrdinové nejsou jenom ve filmech

Tragédie na půlnoční premiéře filmu Temný rytíř povstal v americkém Denveru, kde vyšinutý střelec zabil v multikině 12 lidí a minimálně 70 jich zranil ukázala, že hrdinové ještě nevymřeli. Lidé nejsou schopni jen zbabělých a podlých činů, naopak. Máme pro vás tragické příběhy, které poukazují na hrdinství mužů i žen, které bránily své drahé vlastním tělem.

Blízcí vzpomínají na oběti střelce v Denveru

Dvě z celkem dvanácti obětí Jamese Holmese zemřely, když blízkého před kulkami chránily vlastním tělem. Jedním z těchto hrdinů byl Alex Tevez. Stoupl si mezi střelce a svou přítelkyni. Jeho zdrcený otec stanici ABC News řekl, že Tevez teprve před měsícem dokončil studium psychologie a právě se chystal do práce.

Alex Tevez střelbu nepřežil, když chránil přítelkyni

Za svou přítelkyni se obětoval také šestadvacetiletý Jonathan Blunk. “Povalil mě na zem a zalehl vlastním tělem. Nedošlo mi, že je mrtvý, dokud jsem jím nezačala třást a volat na něj, že musíme jít,” svěřila se Jansen Youngová televizi NBC.

Alice Young s Barackem Obamou

Přátelství dvou kamarádek bylo stvrzeno dalším hrdinským činem. Všiml si toho i americký prezident Barack Obama: “Když byla devatenáctiletá Allie Youngová postřelena a začala silně krvácet, prosila svou o dva roky starší kamarádku Stephanie Daviesovou, aby utekla. Ta ale, přestože všude kolem stále létaly kulky, odmítla, stlačila jí ránu a druhou rukou vytáčela tísňovou linku,” cituje z projevu amerického prezidenta server NBC News. Když střelba ustala, vynesla Stephanie Daviesová svou nejlepší kamarádku přes parkoviště až k záchrance.

Pieta po tragédii v Denveru

připravil: Reuters, Totalfilm.cz

Článek jsme oštítkovali takto:

Napište nám co si myslíte

Nebojte, Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.