FRESH FILM FEST: Co se děje v pátek 31. srpna

Dnešek nabídne kromě nespočtu projekcí především zajímavý dokument o WikiLeaks s následnou diskuzí (Václav Bělohradský) a tematický pořad o majoru Zemanovi. Fresh Film Fest tak zcela naplní letošní téma MANIPULACE. Další tipy z programu uvnitř článku.

BOJOVNICE

Bojovnice (r: David Wnendt)

Marisa nenávidí cizince, Židy, vojáky a každého, koho shledá vinným za úpadek země. Provokuje, pije, pere se a její další kérka bude portrét Adolfa Hitlera. Jediné místo, kde se cítí doma, je neonacistický gang, ke kterému patří. Když se ke skupině přidá čtrnáctiletá Svenja, jeví se Marisa jako její vzor. Marisina přesvědčení však pomalu nabírají jiný směr. Zjišťuje, že černobílé principy jejího gangu nejsou jedinou cestou.

PŘIPRAVUJEME RECENZI

DIE KRIEGERIN
Drama
Německo, 2011, 100 min
Režie: David Wnendt
Hrají: Alina Levshin, Jella Haase, Sayed Ahmad

  • Světozor 31.8 – 16:15
  • Světozor 2.9 – 14:30

CHATA V LESÍCH

Chata v lesích (r: Drew Goddard)

Pět přátel jede na dovolenou na odlehlou chatu v lesích, kde se jim toho dostane víc, než očekávali. Společně musí o chatě v lesích odhalit pravdu. Chata v lesích je ohromující horor, jenž obrací tento žánr na ruby, proniká do příběhu ukrytého pod příběhem a odhaluje pravou podstatu omílaných klišé.

CHATA V LESÍCH (CABIN IN THE WOODS)
Horor / Thriller / Sci-Fi
USA, 2011, 95 min
Režie: Drew Goddard
‘Hudba: David Julyan
Hrají: Kristen Connolly, Chris Hemsworth, Anna Hutchison, Fran Kranz, Jesse Williams, Richard Jenkins, Bradley Whitford, Brian White, Amy Acker, Tom Lenk, Dan Payne, Jodelle Ferland, Dan Shea, Matt Drake, Chelah Horsdal, Terry Chen, Sigourney Weaver, Patrick Gilmore

  • Světozor 31.8 – 22:30

PRAVDY A LŽI O WIKILEAKS

Pravdy a lži o Wikileaks

Příběh o nejznámějším úniku dat v historii, obsahující exkluzivní rozhovor s Julianem Assangem. Příběh o tom, jak britský deník The Guardian, americký The New York Times a německý Der Spiegel proměnily původní změť nečitelného materiálu Wikileaks v dramatickou sérii exkluzivních zpráv. A konečně příběh o tom, jak možná – ať už se nám to líbí nebo ne – skončil věk tajemství, protože technologie se změnily, ale lidská přirozenost nikoliv.

Pravdy a lži o Wikileaks
True Stories: Wikileaks – Secrets and Lies
Dokumentární
Velká Británie, 2011, 75 min
Režie: Patrick Forbes

  • Studio Béla 31.8 – 19:00

SNOWTOWN

Snowtown

Když šestnáctiletý Jamie pozná charismatického muže, je to začátek velkého přátelství. S rostoucím přátelstvím však rostou i Jamieho pochybnosti dokud nezjistí, že je ohrožen nejen svou oddaností k nové otcovské postavě, ale i strachem před ní. Je jí totiž John Bunting, nejznámější sériový vrah Austrálie.

Snowtown
Krimi / Drama / Thriller
Austrálie, 2011, 120 min
Režie: Justin Kurzel
Hrají: Daniel Henshall, Lucas Pittaway

  • Kino 35 31.8 – 21:45

Doprovodný program TIP

Seriál 30 případů Majora Zemana je snad nejpřípadnější ukázkou politické manipulace skrze televizní seriál. Daniel Růžička (ČT) a Petr Cajthaml (ÚSTR) promítnou úryvky ze seriálu se zasvěceným výkladem o jeho vzniku a propagandistickém charakteru. Přijďte zjistit, jak to bylo doopravdy.

  • Pátek 31. srpna od 17:30, NoD

Napište nám co si myslíte

Nebojte, Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.