VE STÍNU bude usilovat o nominaci na OSCARA®

Na dnešní tiskové konferenci prozradil David Ondříček, že jeho nový film bude usilovat o českou nominaci na Oscara. Film VE STÍNU je rozhodně jedním z nejdůležitějších a nejzajímavějších projektů tohoto roku. Od této nominace se chce navíc “odpíchnout” i majitel mezinárodních práv a izraelský koproducent Ehud Bleiberg ke startu mezinárodní distribuce.

Ivan Trojan a Sebastian Koch (Ve Stínu) (Foto: Lucky Man Films)

Přípravy na film trvaly čtyři roky, několikrát bylo natáčení odloženo, tím byla i ohrožena účast druhé hlavní hvězdy, německého herce Sebastiana Kocha. Vzniklo 17 verzí scénáře na kterém pracovali Marek Epstein, režisér Ondříček i představitel hlavní role Ivan Trojan. Po poslední verzi se ještě navíc 3/4 roku na popud izraelského producenta přestříhávalo a byla změněna i hudba. Výsledný střih ovlivnil podle Davida Ondříčka i Ivan Passer, který Ondříčkovi radil už u jeho prvotiny Šeptej.
VE STÍNU má mimořádnou kameru polského tvůrce Adama Sikory. Hudbu napsal Jan P. Muchow a Michal Novinski.

David Ondříček se štábem (Ve Stínu) Foto: Lucky Man Films

Náklady se vyšplhaly na horentních 71 milionů korun. Divák je odměněn dokonalou iluzí Prahy 50. let a především skvělými hereckými výkony Ivana Trojana a Sebastiana Kocha.

O čem to je:

Kapitán Hakl (Ivan Trojan) vyšetřuje krádež v klenotnictví. Z běžné vloupačky se ale vlivem zákulisních intrik tajné policie začíná stávat politická kauza. Z nařízení Státní bezpečnosti přebírá Haklovo vyšetřování major Zenke (Sebastian Koch), policejní specialista z NDR, pod jehož vedením se vyšetřování ubírá jiným směrem, než Haklovi napovídá instinkt zkušeného kriminalisty. Na vlastní pěst pokračuje ve vyšetřování. Může jediný spravedlivý obstát v boji s dobře propojenou sítí komunistické policie?  Protivník je silný a Hakl se brzy přesvědčuje, že věřit nelze nikomu a ničemu. Každý má svůj stín minulosti, své slabé místo, které dokáže z obětí udělat viníky a z viníků hrdiny.

Připravujeme recenzi a speciál k filmu.

Tisková konference k filmu VE STÍNU (Foto: totalfilm.cz)

připravil: -ac-

Napište nám co si myslíte

Nebojte, Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.