Filmové premiéry od 27. prosince

Úplně poslední dvě premiéry tohoto roku právě přichází do kin. Tom Cruise v akčním dramatu JACK REACHER: POSLEDNÍ VÝSTŘEL a animák SAMMYHO DOBRODRUŽSTVÍ 2. Zakončíte rok 2012 v některém z mnoha sešeřelých sálů?

JACK REACHER: POSLEDNÍ VÝSTŘEL (USA, 2012)

Jack Reacher Poslední výstřel plakát

Jack Reacher (Tom Cruise) je jako duch. Bývalého vojenského vyšetřovatele najdete jen tehdy, kdy chce on sám být nalezen. Objevuje se u případů, které potvrzují, že spravedlnost je slepá, a pro jejich vyřešení neváhá ignorovat zákony své země. Drsný hrdina z bestsellerů spisovatele Lee Childa konečně vstoupil na plátna kin, s odhodláním stvořit stejně silnou a kvalitní akční ságu, jakou se před lety stal jiný původem literární hrdina, Jason Bourne. Život pěti lidí, které osud přivedl ve stejný čas na stejné místo, ukončí šest kulek vypálených odstřelovačem. Takový masakr si od policie vyžádá nadstandardní nasazení, které brzy korunuje dopadení pachatele. Bývalý elitní voják nemá pod tíhou důkazů sebemenší šanci, přesto tváří v tvář vyšetřovatelům zarytě mlčí. Ti z něj dostanou jedinou větu: „Sežeňte Jacka Reachera.“ S jeho příchodem se z naprosto jasného případu stává výbušná kauza opředená mnoha záhadami, jejíž rozuzlení může stát život řadu lidí, Jacka Reachera nevyjímaje. Jenže ten si na drsňáka jenom nehraje a kvůli pravdě je ochoten hodně vydržet.

Jack Reacher: Poslední výstřel (Jack Reacher)
Akční / Krimi / Dramaicon_csfd
USA, 2012, 130 min

Režie: Christopher McQuarrie
Hudba: Joe Kraemer
Hrají: Tom Cruise, Werner Herzog, Rosamund Pike, Robert Duvall, Richard Jenkins, Jai Courtney, David Oyelowo, Alexia Fast, Joseph Sikora, Scott A. Martin

SAMMYHO DOBRODUŽSTVÍ 2 (BELGIE, 2012)

sammy-2_fr

Sammy a Ray, dva nerozluční želví přátelé, si užívají života u korálového útesu. Jednoho dne je však uloví pytlácká loď a oni se ocitnou v zajetí ohromného akvária v Dubai. Želvy se ovšem jen tak nevzdávají a za pomoci svých mláďátek Rickyho a Elly jsou rozhodnuti dokázat nemožné a dostat se zpět na svobodu.

Sammyho dobrodružství 2 (Sammy’s avonturen 2)icon_csfd
Animovaný / Dobrodružný
Belgie, 2012, 93 min

Režie: Ben Stassen
Hrají: Isabelle Fuhrman, Melanie Griffith, Billy Unger

Napište nám co si myslíte

Nebojte, Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.