HBO v březnu uvede závěr Spartaka – SPARTAKUS: VÁLKA ZATRACENÝCH

HBO opět, krátce po americké premiéře (seriál právě běží na kanálu STARZ) uvede závěrečnou řadu série SPARTAKUS. Seriál patří k dlouhodobě nejsledovanějším televizním projektům posledních let. Výrazný zájem vzbuzuje i na každoročním COMIC CONU.
Série Spartakus se potýkala ve svém průběhu i s jednou velmi smutnou událostí. Před natáčením druhé řady zemřel na rakovinu hlavní představitel Andy Whitfield. S jeho návratem do seriálu se ale počítalo. V mezičase, než se Andy uzdraví vznikl prequel SPARTAKUS: BOHOVÉ ARÉNY. Bohužel Whitfield nemoci nakonec podlehl a tak ho v titulní roli nahradil Liam McIntyre. Ten otevřel druhou řadu s názvem POMSTA a vrací se i v řadě poslední SPARTAKUS: VÁLKA ZTRACENÝCH.

SPARTAKUS: VÁLKA ZATRACENÝCH (foto: HBO)

SPARTAKUS: VÁLKA ZATRACENÝCH (foto: HBO)

Do vzpoury se zapojilo na tisíce osvobozených otroků a Spartakus se připravuje na válku s Římem. Senát hledá podporu u Marca Crassa. Ten, s pomocí mladého Julia Caesara, musí potlačit sílící povstání. Gaius Claudius Glaber je mrtev.

SPARTAKUS: VÁLKA ZATRACENÝCH (foto: HBO)

SPARTAKUS: VÁLKA ZATRACENÝCH (foto: HBO)

Od jeho porážky uplynulo už mnoho měsíců a rebelská armáda, vedená Spartakem a jeho generály, Crixem, Gannicem a Agronem, pokračuje ve vítězném tažení proti Římu. K povstalcům se připojují další tisíce osvobozených otroků a početné řady rebelů začínají ohrožovat i mocnou římskou armádu.

SPARTAKUS: VÁLKA ZATRACENÝCH (foto: HBO)

SPARTAKUS: VÁLKA ZATRACENÝCH (foto: HBO)

Spartakus je více než kdy jindy odhodlán jednou pro vždy svrhnout Římskou republiku. Po smrti Ashura bojují Naevia a Crixus díky znovunalezené síle a odhodlání jako jeden muž. Gannicus se jako vždy snaží užívat si v jakékoli situaci života naplno, a tak své lože sdílí s krásnou, ovšem nebezpečnou Saxou. Společně se rebelové pouštějí do jedné krvavé potyčky za druhou a připravují se na nevyhnutelnou totální válku s Římem.

Senát se obrací s prosbou o pomoc na nejbohatšího občana, Marca Crassa. Mocný politik a vynikající stratég respektuje svého soupeře a odmítá se dopustit stejných chyb, jaké zničily Glabera a jeho předchůdce. S pomocí mladého a soutěživého Julia Caesara je Crassus pevně odhodlán rozdrtit Spartaka a jeho vzpouru. Spartakus: Válka zatracených vyvrcholí v epickou bitvu, jež nemá obdoby.

SPARTAKUS: VÁLKA ZATRACENÝCH (foto: HBO)

SPARTAKUS: VÁLKA ZATRACENÝCH (foto: HBO)

Velký úspěch Spartaka si ale vynutil pokračování. Po Bozích arény to bude už druhý spin-off na základě tohoto seriálu. Nová série bude vyprávět o osudech slavného římského vojevůdce Julia Césara. Více jsme psali zde.

Premiéra: 19. března 2013 – 22:00 – HBO, HBO HD

Připravil: Totalfilm.cz
Foto/Video: HBO, STARZ CONTENT/STARZ©2013

o-SPARTACUS-WAR-OF-THE-DAMNED-900

  1. […] než co jiného, připomínají obě novinky roku 2014 seriál Spartakus. Především svým vizuálem, jehož podobnosti si všímají fanoušci na internetu. Herkulové […]

    Reagovat na tento komentář

Napište nám co si myslíte

Nebojte, Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.