Letní filmová škola Uherské Hradiště představila program a hosty

Pořadatelé Letní filmové školy dnes v Praze představili letošní program a hosty. 39. Letní filmová škola Uherské Hradiště se uskuteční od 26. července do 3. srpna. Program bude opět tvořit 6 základních sekcí. Na každý ze dnů konání LFŠ je opět připraven bohatý doprovodný program. Samostatná koncertní stage i divadelní program v šapitó kabinetu MÚZ. Mezi hosty se letos objeví třeba oceňovaný portugalský tvůrce Pedro Costa nebo legenda českého filmu Vojtěch Jasný.

LFŠ (foto: AČFK)

LFŠ (foto: AČFK)

Podle Radany Korené z AČFK je letošní ročník nápovědou toho, co nabídne jubilejní 40. LFŠ. Tak jako jiné festivaly se i LFŠ potýká s nedostatkem finančních prostředků. Za pomoci partnerů se ale podařilo udržet kvalitu i rozsah a nebylo tak třeba zasahovat do délky festivalu.

plakat lfŠ

Letošní filmová přehlídka v Uherském hradišti nabídne 6 programových sekcí.

Zlatá éra Hollywoodu Programová ředitelka Iva Hejlíčková prozradila:

“Vybrat filmy ze zlaté éry Hollywoodu bylo velice těžké. Nakonec se ale podařilo z několika tisíců filmů z období 1930-1945 vybrat reprezentativní vzorek.”

Doplní jej i unikátní výstava fotografii hollywoodských hvězd. Fotografie velkých hvězd té doby, v jejich přirozeném prostředí. Nejedná se tedy o klasické propagační fotografie. V této podobě budou vystaveny vůbec poprvé.

JIH PROTI SEVERU (foto: AČFK)

JIH PROTI SEVERU (foto: AČFK)

Film a živá hudba
Je tradičně velmi populární sekce němých filmů s živým hudebním doprovodem. Letos bude věnována tvorbě českého rodáka Georga Wilhelma Pabsta.

LETNÍ FILMOVÁ ŠKOLA 2012 (foto: AČFK)

LETNÍ FILMOVÁ ŠKOLA 2012 (foto: AČFK)

Půlnoční delikatesy: Nesnesitelná hladovost nebytí
Letos se sekce zabývá fenoménem Zombie. Vybráno bylo 8 ikonických filmů. Vybrány byly tituly s nějakou další tématickou nadstavbou. (Úsvit mrtvých, Zombi 2 a další)

ŽIVÍ MRTVÍ (foto: AČFK)

ŽIVÍ MRTVÍ (foto: AČFK)

Rok 1933: Nástup fašismu
Film byl jako médium od počátku jeden z hlavních nástrojů nacistické propagandy. Filmy Leni Riefenstahlové, Hanse Steinhoffa či Veita Harlana. Doplní i bohatý doprovodný program.

Generační trojboj (nejen) českého filmu
Tři sekce představí studentské filmy, Visegrad debut a Novinky Visegrádu. Nabídne komplexní a plastičtější obraz českého filmu.

Hostem LFŠ bude i Pedro Costa (foto: AČFK)

Hostem LFŠ bude i Pedro Costa (foto: AČFK)

Mezi hosty letošní filmové školy se objeví hvězdný portugalský tvůrce Pedro Costa,. Dalším hostem bude držitel Oscara, filmový skladatel Jan A. P. Kaczmarek.
Christian Petzold je jeden z nejoriginálnějších současných německých režisérů. Festival ho představí v retrospektivě.
Hostem bude i Vojtěch Jasný. LFŠ promítne i jeho méně známé zahraniční filmy.

Na následující tiskové konferenci budou představeny další novinky a hosté.

Ceny akreditací:
Jednodenní akreditace vyjde na 250,- Kč, čtyřdenní na 700,-, šestidenní stojí 1200,- a devítidenní přijde návštěvníka na 1400,- Kč. V případě, že devítidenní akreditaci zaplatíte do 15. června, vyjde vás pouze na 1000,- Kč.
Oficiální web festivalu

připravil: -MS-, -TK-, totalfilm.cz / AČFK / 2MEDIA
foto: AČFK / 2MEDIA © 2013

Napište nám co si myslíte

Nebojte, Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.