Letní filmová škola nabídne i lákavou portugalskou kinematografii

Letní filmová škola Uherské Hradiště nabídne mimo jiné i historicky bohatou a progresivní portugalskou kinematografii. V sekci Fokus ji představí od němých začátků až k výjimečným titulům posledních let. Nabídne přes 40 portugalských filmů, z nichž většina bude uvedena vůbec poprvé. Už 39. ročník “Filmovky” se koná od 26. července do 3. srpna 2013.

Hostem LFŠ bude i Pedro Costa (foto: AČFK)

Hostem LFŠ bude i Pedro Costa (foto: AČFK)

Do Uherského Hradiště přijede několik hvězdných hostů, kterým vévodí především jeden z nejuznávanějších světových režisérů Pedro Costa. Přijede také jeden z nejzásadnějších režisérů balkánského prostoru Goran Paskaljevič.
Hostem bude i velký talent současného evropského filmu Filmař Raag. V Uherském Hradišti bude i držitel Oscara® za výpravu k filmu Schindlerův seznam, scénograf Allan Starski.

Jerzy Hoffman (foto: archiv)

Jerzy Hoffman (foto: archiv)

Jméno režiséra Jerzyho Hoffmana se stalo synonymem pro historický film. I s ním se budou moci setkat návštěvníci letošní LFŠ. Jeho nejnovější film Bitva u Varšavy 1920 3D bude uvedena v sekci Polský historický film.

Národní filmový archiv slaví 70. narozeniny a LFŠ tedy zařadila sekci Širokoúhlá šedesátá. Výsledek je kolekcí širokoúhlých snímků různých žánrů.

LFŠ (foto: AČFK)

LFŠ (foto: AČFK)

Podle programové ředitelky Ivy Hejlíčkové se i LFŠ potýká s krizí, ale festival se jí rozhodl postavit čelem. V rámci sekce Nenápadný půvab krize nabídne tématiku krize na filmovém plátně. Diváci tak uvidí snímky, které se v průběhu dvacátého století vyjadřovaly ke stavu světa a lidské společnosti.

Diváci mají stále možnost zakoupit si výhodnější akreditaci. Každý, kdo se akredituje online do 15. června a uhradí celou částku, může absolvovat celý festival za 1000 Kč.
Základní cena devítidenní akreditace po 15. červnu je 1400 Kč.

LETNÍ FILMOVÁ ŠKOLA 2012 (foto: AČFK)

LETNÍ FILMOVÁ ŠKOLA 2012 (foto: AČFK)

Festival uvede letos i řadu doprovodných programů. Divadelní představení, hudební vystoupení a další. V rámci odborného programu proběhne i řada přednášek a dalších akcí.

připravil: -MS-, totalfilm.cz

plakat lfŠ

Napište nám co si myslíte

Nebojte, Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.