Filmové premiéry od 29. srpna

Poslední z očekávaných letních blockbusterů s Mattem Damonem a Jodie Foster sci-fi ELYSIUM je ode dneška v kinech. Stejně jako povedená komedie MILLEROVI NA TRIPU. Zuzana Michnová, legendární zpěvačka kapely Marsyas odhaluje svůj život i soukromí v dokumentu ZUZANA MICHNOVÁ – JSEM SLAVNÁ TAK AKORÁT. Přehled posledních prázdninových premiér uzavírá španělské fantasy VERBO.

ELYSIUM (USA, 2013)

elysium film-plakat-orig

V roce 2159 existují dva druhy lidí: velmi bohatí, kteří žijí na nedotčené umělé kosmické stanici s názvem Elysium, a zbytek živoří na přelidněné zničené Zemi. Tajemnice Delacourt (Jodie Foster) je ochotna udělat cokoli, aby pro obyvatele Elysia zůstal zachován jejich luxusní životní styl.

Elysium (foto: Falcon)

Elysium (foto: Falcon)

A naopak lidé na Zemi jsou ochotni udělat cokoli, aby se jim povedlo získat své místo na Elysiu. Max (Matt Damon) se zapojí do nebezpečné operace, která by mohla přinést rovnost dvou polarizovaných světů.

RECENZE O VÍKENDU

Elysiumicon_csfd
Sci-Fi / Akční / Thriller / Drama
USA, 2013, 109 min

Režie: Neill Blomkamp
Scénář: Neill Blomkamp
Kamera: Trent Opaloch
Hudba: Ryan Amon
Hrají: Matt Damon, Jodie Foster, William Fichtner, Alice Braga, Diego Luna, Michael Shanks, Carly Pope, Talisa Soto, Sharlto Copley, Wagner Moura, Faran Tahir, Ona Grauer, Terry Chen, Jose Pablo Cantillo, Catherine Lough Haggquist, Jared Keeso, Adrian Holmes, Michael Mando, Johnny Cicco, Claude Duhamel, Angelina Pratap

MILLEROVI NA TRIPU (USA, 2013)

Millerovi na tripu plakát

David Burke (Sudeikis) je bezvýznamný dealer marihuany, jehož klientelu tvoří šéfkuchaři a matky v domácnosti, o kterých si myslí, že se věnují ledasčemu jinému. Takže co by se tak asi mohlo zvrtnout? Všechno. Ačkoli se snaží z pochopitelných důvodů být spíše nenápadný, dostane se mu tvrdého ponaučení, že každý dobrý skutek musí být po zásluze potrestán: pokusí se totiž pomoci několika místním puberťákům, ale jeho samotného nakonec přepadne trojice pouličních grázlů. Okradou ho o všechny peníze včetně ulitých rezerv a on najednou dluží spoustu peněz svému dodavateli Bradovi (Ed Helms).

Millerovi na tripu (foto: WB)

Millerovi na tripu (foto: WB)

Aby si napravil reputaci – a udržel svou důvěryhodnost – musí se David stát pašerákem drog a přivézt z Mexika Bradovu poslední zásilku. Vymyslí jednoduchý plán a k jeho uskutečnění přemluví své sousedy – cynickou striptérku Rose (Jennifer Anistonová), rádoby zákazníka Kennyho (Will Poulter) a protřelou potetovanou puberťačku s piercingem Casey (Emma Robertsová). A tak se „Millerovi” – falešná manželka a dvě falešné děti – vydávají v obrovském nablýskaném karavanu na víkend za jižní hranici, aby tam oslavili Den nezávislosti. A můžeme si být jisti, že malér je neodvratný.

RECENZE ZDE

MILLEROVI NA TRIPUicon_csfd
We’re the Millers
Komedie / Krimi
USA, 2013, 111 min

Režie: Rawson Marshall Thurber
Scénář: Sean Anders, John Morris
Kamera: Barry Peterson
Hrají: Jennifer Aniston, Jason Sudeikis, Will Poulter, Emma Roberts, Ed Helms, Nick Offerman, Kathryn Hahn, Molly C. Quinn, Tomer Sisley, Matthew Willig, Luis Guzmán, Thomas Lennon, Mark L. Young, Ken Marino, Laura-Leigh, Rawson Marshall Thurber, Scott Adsit, Lunden De’Leon, Matt Cornwell

ZUZANA MICHNOVÁ – JSEM SLAVNÁ TAK AKORÁT (ČR, 2013)

Zuzana Michnová plakát

Celovečerní film o hudební skladatelce, textařce a zpěvačce Zuzaně Michnové. Mimo jiné hlavní představitelce legendární skupiny Marsyas. Film není klasickým dokumentem, jedná se o koláž vzpomínek, vzácných archivních materiálů, hraných scén, výpovědí osobností a záběry z vyprodaného koncertu v La Fabrice.

Zuzana Michnová (foto: Cinemart)

Zuzana Michnová (foto: Cinemart)

Nevšední střihová skladba propojená emotivním vyprávěním a absurdními situacemi, jako živý bláznivý sen, co nemá žádné hranice. Fantazie a abstraktnost textů Zuzany Michnové prosakuje po vzoru Buňuela i do pojetí hraných scén a vzniká chvílemi doslova obrazová báseň. Z filmu stříká energie a je určen pro všechny, kdo milují Zuzanu, Marsyas, skvělou muziku a hlavně život, který rozhodně nekončí v žádném věku. “Jsem slavná tak akorát…” Zuzana Michnová.

Zuzana Michnová – Jsem slavná tak akoráticon_csfd
Dokumentární
Česko, 2013, 94 min

Režie: Jitka Němcová
Scénář: Jitka Němcová
Kamera: Diviš Marek
Hrají: Zuzana Michnová, Michal Pavlíček, David Koller, Michael Kocáb, Iva Janžurová, Dagmar Veškrnová-Havlová, Vladimír Merta, Roman Holý, Matěj Ruppert, Jiří Macháček, Bolek Polívka, Vlasta Redl, Marek Eben, Jaroslav Hutka, Marek Brodský, Oskar Petr, Jiří Vondráček, Pavel Skála, Jan Hřebejk, Ondřej Hejma, Vladimír Mišík

VERBO (ŠPANĚLSKO, 2011)

Verbo

Fantazijní snímek vypráví příběh adolescentní Sary, která ještě nedokáže porozumět okolnímu světu a nedokáže si v něm najít místo.

Verbo (foto: Film Europe)

Verbo (foto: Film Europe)

Neustálé hledání odpovědí na nezodpovězené otázky ji přivede do tajemného fiktivního světa, kde se pouští do různých, životu nebezpečných dobrodružství, aby našla samu sebe i cestu v mlze zahalenou bludišti, nazývaném svět.

Verboicon_csfd
Mysteriózní / Fantasy / Drama / Dobrodružný
Španělsko, 2011, 87 min

Režie: Eduardo Chapero-Jackson
Hrají: Alba García, Najwa Nimri, Macarena Gómez, Verónica Echegui, Víctor Clavijo, Adam Jezierski, Miguel Ángel Silvestre