VARIETY | Avatar bude mít hned tři další pokračování

Nejvýdělečnější film všech dob Avatar se dočká hned tří pokračování.  Původně měl přitom režisér James Cameron v úmyslu natočit jen dva další díly. O nových plánech studia Fox informoval americký magazín Variety. Cameron začne nová pokračování natáčet najednou příští rok, druhý díl Avataru by se v kinech měl objevit v roce 2016.

James Cameron (foto: archiv)

James Cameron (foto: archiv)

Režisér tak praktikuje podobný způsob natáčení jako Peter Jackson v případě Hobita. Mimochodem i Hobit měl mít původně jen dvě části.
Podobně (najednou) vznikaly i poslední dva díly Harryho Pottera. Pro studia je tento způsob natáčení výhodnější a levnější.
Navíc u těchto megaspektáklů se neočekává prodělek. Nebo se to v tuto chvíli alespoň tak jeví.
Oficiálně komentují tvůrci změnu natočení vyššího počtu pokračování obvykle dvěma způsoby: “nechceme příběh vyprávět ve zkratce, máme k předloze úctu” nebo “je nám líto tolik úžasného materiálu nepoužít”.

Ve skutečnosti jde samozřejmě v první řadě o peníze. Jakmile studia ucítí příležitost vydělat více než obvykle, snaží se ze “zlatých projektů” vyždímat co se dá.
Diváci ale umí studia i nepříjemně překvapit. Naposledy se tak stalo u Osamělého jezdce, který má celosvětově velmi zdrcující prodělek. Nepomohl mu ani divácký magnet Johnny Depp.

Osamělý jezdec LONER_009H_G_CZE-CZ_594x841.indd

Letošní letní sezóna je vůbec celosvětově nedobrá. Letní návštěvnost dělá starost i českým distributorům.

Avatar (foto: Bontonfilm)

Avatar (foto: Bontonfilm)

Ale zpátky na planetu Pandora. Diváci by se na ni měli vrátit ještě v roce 2017 a 2018.
O obsahu třech pokračování zatím nejsou známy bližší podrobnosti. Scénáře píší Amanda Silver (Zrození planety opic), Josh Friedman (Válka světů) a Shane Salerno (Divoši).

James Cameron vše řídí v roli supervizora, režiséra a producenta.
Cameronův tým navíc jako vždy slibuje i technologická překvapení nejen pro samotný tvůrčí štáb. Další filmový posun do nové dimenze mohou očekávat i diváci.

připravil: -AC-, totalfilm.cz
zdroje: VARIETY, vlastní zpráva
foto/video: archiv, 20th Century Fox

Napište nám co si myslíte

Nebojte, Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.