Filmové premiéry od 26. září

Ben Affleck a Justin Timberlake ve hře nervů a peněz v thrilleru HRA NA HRANĚ otevírá náš přehled premiér. Jiří Menzel se vrací jako režisér prostopášné komedie DONŠAJNI, příběh lásky na pozadí izraelsko-palestinského konfliktu nabízí izraelský film OMAR, komedie s Jackem Blackem a Shirley McLane BERNIE o asistentu ředitele pohřebního ústavu a norský akční thriller ÚTĚK. Nabídka je kompletní, vybírejte dobře.

HRA NA HRANĚ (USA, 2013)

Hra na hrane_vizual

V proslulých kasinech Las Vegas je roční obrat 6 miliard dolarů. V on-line internetových hrách se protočí 35 miliard dolarů ročně. A sem se přesouvá nejen zájem největších hráčů, ale i těch nejtvrdších podvodníků. Sídla provozovatelů jsou na nejexotičtějších místech a jejich obchodní praktiky jsou v nejlepších případech jen tajné. V těch o trochu horších jsou nezákonné a zbytek je už tvrdě za hranou. Tito noví gangsteři už tak často nesahají po zbraních, místo nich mají k dispozici složité algoritmy.

Hra na hraně (foto: Cinemart)

Hra na hraně (foto: Cinemart)

Richie (Justin Timberlake), absolvent prestižní Princetonské univerzity, zjistí, že byl při falešné on-line hře podveden a okraden. Odcestuje tedy do Kostariky, kde sídlí magnát Ivan Block (Ben Affleck), jenž má tyto hry pod svou kontrolou. A právě jeho chce Richie obvinit z podvodu. Block jej však odradí od pomsty a získá na svou stranu příslibem nesmírného bohatství. A také jej seznámí se svou atraktivní partnerkou Rebeccou (Gemma Artenton). Kostarika mu nabídne vše, co jeho domovina nedokázala – rychlé peníze, pompézní kasina a večírky, vzrušení, splnění všech tužeb. Ale také laciné nevěstince, místní úředníky žvýkající tlusté doutníky a džungli plnou krokodýlů. To vše Richieho, který je typickým vzorkem současné generace klávesových a morálních zkratek, naprosto pohltí. Jeho mottem se stává „Když to dokážeš ty, proč ne já?”

Recenze v pátek 27. září

Hra na hraněicon_csfd
Runner Runner
Krimi / Drama / Thriller
USA, 2013, 91 min

Režie: Brad Furman
Scénář: Brian Koppelman, David Levien
Kamera: Mauro Fiore
Hudba: Christophe Beck
Hrají: Ben Affleck, Justin Timberlake, Gemma Arterton, Anthony Mackie, Ben Schwartz, David Costabile, Yul Vazquez, Louis Lombardi, Oliver Cooper

DONŠAJNI (ČESKO, 2013)

Donsajni_Plakat-page-001 (1)

Oscarový režisér Jiří Menzel se po sedmi letech vrací na plátna kin s prostopášnou komedií o vášni k životu, hudbě a k ženám. Komedie Donšajni odhalí divákům svět opery zbavený pozlátka a přinese příběh o lásce a zklamání, o hudbě a milování a o celoživotní slabosti pro operní pěvkyně. To vše s nadsázkou a humorem typickým pro Menzelovy filmy.

Recenze zde

Donšajniicon_csfd
Komedie
Česko, 2013, 102 min

Režie: Jiří Menzel
Scénář: Jiří Menzel
Kamera: Jaromír Šofr
Hudba: Aleš Březina
Hrají: Jan Hartl, Libuše Šafránková, Martin Huba, Jiřina Jirásková, Ivana Chýlková, Emma Smetana, Václav Kopta, Eva Josefíková, Václav Jílek, Jiří Hájek, Jiří Plachý ml., Jan Jiráň, Taťána Kuchařová, Gabriela Partyšová

OMAR (Izrael, 2013)

omar_plakát

Mladého pekaře Omara dělí od jeho tajné lásky Nadji zeď, která přetíná území Palestiny. Kvůli práci, rodině či lásce ji denně přelézají stovky mužů. Stejně jako Omar přitom často uhýbají kulkám dozorců. Na Západním břehu neexistují jednoznačné situace ani jednoduchá rozhodnutí, a tak i Omar brzy čelí bolestné volbě.

Omar (foto: Aerofilms)

Omar (foto: Aerofilms)

Po atentátu na izraelského vojáka padne do zajetí a vojenská policie ho donutí hrát hru na kočku a myš. Ve vztahu se svými komplici a kamarády z dětství Tarekem a Amjadem čelí Omar podezření ze zrady. Omarovo nitro je rozpolceno stejně jako palestinská krajina. Brzy se však ukáže, že všechno, co dělá, dělá pro Nadju.

Omaricon_csfd
Drama / Thriller
Izrael, 2013, 97 min

Režie: Hany Abu-Assad
Hrají: Adam Bakri, Leem Lubany, Yousef ‘Joe’ Sweid, Waleed Zuaiter

BERNIE (USA, 2011)

cz_bernie_A1_2-page-001

Bernie Tiede byl asistentem ředitele pohřebního ústavu v malém vesnickém městečku Carthage v Texasu a jedním z nejoblíbenějších obyvatel. Vyučoval ve víkendové škole, zpíval v kostelním sboru a vždy byl ochoten nabídnout pomocnou ruku. Bernieho všichni milovali a byli mu vděčni. Takže nebylo pro nikoho překvapením, když se sblížil s Marjorie Nugentovou, bohatou vdovou, která byla známá svou protivnou povahou a patřičným bohatstvím.

Bernie (foto: archiv)

Bernie (foto: archiv)

Bernie s Marjorie často cestoval a vedl také její bankovní účty. Marjorie se časem stala na Berniem a jeho šlechetnosti naprosto závislá a Bernie se snažil plnit její stále narůstající požadavky. Bernie stále řídil její záležitosti a obyvatelé přitom Marjorie po několik měsíců vůbec neviděli. Obyvatelé Carthage byli šokováni, když se dozvěděli, že je Marjorie Nugentová již několik měsíců mrtvá a Bernie Tiede byl obviněn z její vraždy.

Bernieicon_csfd
Komedie / Krimi / Drama
USA, 2011, 104 min

Režie: Richard Linklater
Scénář: Richard Linklater, Skip Hollandsworth
Kamera: Dick Pope
Hudba: Graham Reynolds
Hrají: Jack Black, Matthew McConaughey, Shirley MacLaine, Gary Teague, Larry Jack Dotson, Ben Bachelder

ÚTĚK (Norsko, 2012)

Utek

Ve snímku z dílny Roara Uthauga se ocitáme ve fiktivním světě nehostinné krajiny, kterou už deset let ohrožuje mor. Divákům tento snímek nabízí epicky rozsáhlé akční filmové dobrodružství a vypráví příběh devatenáctiletého děvčete, které se po zabití celé rodiny dostane do rukou zločinecké skupiny společenských outsiderů. Brzy však zjistí, že v jejich společnosti ji čeká osud horší než smrt, a tak se pokusí s pomocí mladšího děvčete z tábora utéct.

Útěkicon_csfd
Flukt
Thriller / Akční / Dobrodružný / Historický
Norsko, 2012, 75 min

Režie: Roar Uthaug
Scénář: Thomas Moldestad
Hrají: Isabel Christine Andreasen, Ingrid Bolsø Berdal, Kristian Espedal, Tobias Santelmann, Hallvard Holmen, Bjørn Moan

Článek jsme oštítkovali takto:

Napište nám co si myslíte

Nebojte, Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.