Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

TRANSFORMERS JEDNA - DABOVANÝ TRAILER NA NAŠEM KANÁLE DNES V 16:30.

Filmové premiéry od 24. října

Machete netweetuje ani nekouří – MACHETE ZABÍJÍ. Machete tentokrát zachraňuje svět před katastrofou. Totéž dělá i pětice dávných kamarádů, kteří se vrací do rodného města. Netuší, že ho ovládli mimozemšťané – britská komedie U KONCE SVĚTA. PŘÍBĚH KMOTRA je inspirován bestsellerem Jaroslava Kmenty „Kmotr Mrázek“. EPIZODA ZE ŽIVOTA SBĚRAČE ŽELEZA je jediná premiéra, kterou můžete na portálu dafilms.cz do neděle shlédnout zdarma! Do kin přichází i další taneční film BATTLE OF THE YEAR: THE DREAM TEAM a dramata TICHO NA MOŘI  a TADY NA ZEMI.

MACHETE ZABÍJÍ (USA, Rusko, 2013)

A1_Machete_nahled-page-001 (1)

Machete je zpátky a pouští se se do mise, kterou by nezvládl žádný jiný smrtelník. Bývalý federální agent Machete (Danny Trejo) je pověřen americkým prezidentem (Charlie Sheen), aby se zhostil úkolu, se kterým si neví rady ani jeho speciální jednotky. Machete musí sám najít výstředního milionáře a obchodníka se zbraněmi Luthera Voze (Mel Gibson), který plánuje vypustit smrtící raketu. Na jedné straně je plán na rozpoutání války a anarchie na celé planetě – a na druhé jediný muž, jehož nejoblíbenější zbraní zůstává mačeta.

machete zabíjí recenze BANNER

Machete zabíjíicon_csfd
Machete Kills
Akční / Krimi / Thriller
USA / Rusko, 2013, 107 min

Režie: Robert Rodriguez
Scénář: Kyle Ward
Hrají: Danny Trejo, Michelle Rodriguez, Jessica Alba, Demián Bichir, Mel Gibson, Amber Heard, Sofía Vergara, Charlie Sheen, Lady Gaga, Alexa Vega, Vanessa Anne Hudgens, Cuba Gooding Jr., Edward James Olmos, William Sadler, Tom Savini, Electra Avellán, Elise Avellán, Antonio Banderas, Walton Goggins, Marko Zaror

U KONCE SVĚTA (VB, 2013)

U_konce_sveta_poster_A1-page-001

Tahle putyka, stojící v ospalém městečku Newton Haven, je zajímavá snad jen tím, že má být cílem velmi odvážného pivního maratónu pětice kamarádů. Ti se ho pokusili „doběhnout“ už před lety, ale tehdy na ně bylo tempo 12 piv – 12 hospod – 1 noc příliš zběsilé. Pak je osud zavál na všechny strany, než se Gary (Simon Pegg), který v životě nic nedokázal, rozhodl, že dokáže dokončit alespoň legendární tah po hospodách v Newton Haven.

U konce světa (foto: Cinemart)

U konce světa (foto: Cinemart)

Přemluví ostatní kumpány (Nick Frost, Paddy Considine, Martin Freeman, Eddie Marsan) a společně se po letech vydají domů, aby se stali nesmrtelnými. Jenže Newton Haven je nevítá zrovna s otevřenou náručí. Stačí prvních pár piv a několik velmi bizarních příhod, aby si uvědomili, že v tomhle městě něco nebo někdo smrdí. Najednou nebojují jen o úspěšné strávení dalšího piva, ale i o vlastní krky. Cesta do hospody U Konce světa se zdá být najednou mnohem náročnější, než čekali. Jenže vy byste to vzdali, kdybyste si měli naplnit sen z mládí? A jen tak mimoděk přitom zachránili celé lidstvo?

U Konce světaicon_csfd
The World’s End
Komedie / Sci-Fi / Akční / Horor
Velká Británie, 2013, 109 min

Režie: Edgar Wright
Scénář: Simon Pegg, Edgar Wright
Hudba: Steven Price
Hrají: Simon Pegg, Nick Frost, Martin Freeman, Rosamund Pike, Eddie Marsan, Paddy Considine, Pierce Brosnan, David Bradley, Bill Nighy, Mark Heap, Rafe Spall, Michael Smiley, Alice Lowe, Darren Boyd, Julian Seager, Gabriel Constantin

PŘÍBĚH KMOTRA (ČESKO, 2013)

příběh kmotra

Pokud Vám reformy za posledních dvacet let připadaly pomalé, pak vězte, že tu byla skupina lidí, která považovala tempo těchto let za překotné. Jediné, čeho tito lidé v začátku opravdu litovali, bylo, že nejvyšší nominální hodnota bankovek byla 500 korun a že tedy balíky, se kterými zacházeli, byly velmi neskladné. Peníze byly zkrátka úplně všude.
Příběh Kmotra je inspirován bestsellerem Jaroslava Kmenty „Kmotr Mrázek“. Popisuje vzestup a pád člověka, který se od kšeftu s digitálními hodinkami posunul až na pozici šedé eminence české politiky. Ve filmu Příběh Kmotra se střetnou dva světy – víra v právo silnějšího a chytřejšího a víra ve spravedlnost.

Příběh kmotraicon_csfd
Drama / Krimi / Životopisný
Česko, 2013, 99 min

Režie: Petr Nikolaev
Scénář: Petr Nikolaev, Miroslav Oščatka
Kamera: David Ployhar
Hrají: Ondřej Vetchý, Lukáš Vaculík, Andrej Hryc, Vica Kerekes, Kryštof Hádek, Filip Kaňkovský, Jan Vondráček, Jiří Dvořák, Jiří Vymětal, Pavel Nečas, Vladimír Brabec, Petr Jeništa, David Ployhar, Zuzana Čapková, Kristýna Frejová, Ivan G’Vera, Jiří Černý, Ladislav Županič, Jiří Ployhar ml., Pavel Gajdoš, Oldřich Vlach, Karel Wiencek

EPIZODA ZE ŽIVOTA SBĚRAČE ŽELEZA (BIH, 2013)

An_Episode_in_the_Life_of_an_Iron_Picker

Nazif se živí sběrem železa ze skládek. Jeho žena Senada se doma stará o dvě děti. Třetí se chystá na svět. Jenže Senada potratí a protože nemá zdravotní pojištění, odmítnou jí lékaři operovat, dokud nezaplatí 500 Euro. Takové peníze však rodina nemá a tak je jedinou cestou, jak Senadě zachránit život, podvod…

Film bude v rámci premiérového uvedení zdarma k dispozici na portálu DAFilms.cz od čtvrtka 24. 10. do neděle 27. 10. 2013. Alternativní způsob distribuce formou day-and-date release si Film Distribution Artcam vyzkoušela už při uvedení srbského snímku KLIP.

dadilms

Už od začátku týdne, od pondělí 21. do středy 23. 10. bude na portálu DAFilms.cz k dispozici zdarma také další oceňovaný snímek Film Distribution Artcam – JE TO JEN VÍTR maďarského režiséra Bence Fliegaufa. Film, který získal Velkou cenou Berlinale v roce 2012, je rovněž inspirován skutečnými událostmi, tentokrát z maďarského venkova, a odkrývá průběh jednoho dne života romské komunity, která žije ve strachu z pogromu. Působivý snímek vyvolal v Maďarsku velkou odezvu a kladně byl hodnocen i totalfilm.cz

Epizoda ze života sběrače železaicon_csfd
Epizoda u zivotu beraca zeljeza
Drama
Bosna a Hercegovina / Francie / Slovinsko, 2013, 74 min

Režie: Danis Tanović
Scénář: Danis Tanović
Hrají: Nazif Mujic, Senada Alimanovic, Semsa Mujic

BATTLE OF THE YEAR: THE DREAM TEAM (USA, 2013)

Battle of the year

Battle ofthe Year je pro tanečníky breakdance něco jako olympiáda. Na tomto turnaji se každý rok potkají ti nejlepší z nejlepších, ovšem žádná americká skupina nevyhrála už patnáct let. Proto se losangeleský hiphopový magnát a bývalý b-boy rozhodne, že je na čase vrátit USA na vrchol a najme kdysi schopného trenéra, aby sestavil hvězdný tým. Blake má pouhé tři měsíce na to, aby dal dohromady dvanáct talentovaných jedinců, kteří spolu dokážou spolupracovat a dotáhnou to až vysněnému titulu.

Battle of the Year: The Dream Teamicon_csfd
Drama / Komedie
USA, 2013, 109 min

Režie: Benson Lee
Scénář: Brin Hill, Chris Parker
Kamera: Michael Barrett
Hrají: Josh Holloway, Josh Peck, Chris Brown, Laz Alonso, Weronika Rosati, Giovanni V. Giusti

TICHO NA MOŘI (FRANCIE, NĚMECKO, 2011)

Ticho na mori

Nacházíme se v roce 1941 ve francouzském internačním táboře, jehož chovanci jsou většinou političtí vězni a zločinci. Když bojovníci odporu – členové komunistické strany – zavraždí německého důstojníka, Hitler nařídí, aby bylo 150 francouzských vězňů popraveno. Jedním z mužů, který má být popraven, je 17letý Guy Môquet, jehož následná smrt se stala symbolem francouzské revolty proti německé okupaci. Jeho dopis na rozloučenou se každoročně čte ve francouzských školách. Snímek rekonstruuje jednotlivé události těsně před atentátem důstojníka až po popravu vězňů. Režisér Volker Schlöndorff zobrazuje tragické události nejen ze strany odsouzených a neúprosně, bez obhajoby poukazuje na slepou poslušnost německých vojáků a jejich nadřízených.

Ticho na mořiicon_csfd
La Mer à l’aube
Historický / Drama / Válečný
Francie / Německo, 2011, 90 min

Režie: Volker Schlöndorff
Hrají: Marc Barbé, Arielle Dombasle, Jean-Pierre Darroussin, Ulrich Matthes, Christopher Buchholz, Jacob Matschenz, Harald Schrott

ZDE NA ZEMI (FRANCIE, 2012)

Zde na zemi plakát

Píše se rok 1943. Francie je okupovaná Němci. V tomto nepřejícím čase oddaná a ctnostná mniška Luce pracuje v nemocnici v městečku Périgord jako zdravotní sestra. Její život se obrátí vzhůru nohama, když potká mladého Martiala, vojenského kněze, který v těžkých válečných časech pochybuje o smyslu víry v Boha. Luce se naplno oddá vášnivé lásce k Martialovi a následně opouští ženský klášter i svojí komunitu. Je však pozemská láska silnější a trvalejší než láska k Bohu?

Zde na zemi icon_csfd
Ici-bas
SK název Tu na zemi
Drama / Válečný
Francie, 2012, 100 min

Režie: Jean-Pierre Denis
Hrají: Céline Sallette, Eric Caravaca, Jacques Spiesser, Yves Beneyton, Aladin Reibel, Oscar Copp

TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast