Vznikne film o Miladě Horákové – na financování se můžete podílet i Vy

Pod taktovkou producenta a režiséra Davida Mrnky vzniká velkolepý plán na realizaci filmu o Dr. Miladě Horákové. Ta byla v padesátých letech komunisty odsouzena ve vykonstruovaném procesu k trestu smrti. Scénář už je dokončen, v této chvíli je projekt v přípravách. Samotnou Miladu Horákovou bude s největší pravděpodobností hrát zahraniční herečka.

Milada Horáková

Milada Horáková

Film vypráví osobní příběh hlavní protagonistky na základě skutečných událostí. Dcera Milady Horákové tvůrcům zpřístupnila dosud nezveřejněné podklady a materiály, např. osobní dopisy, rodinné fotografie nebo paměti manžela Milady Horákové. S ohledem na záměr tvůrců natočit film Milada v angličtině, v autentických lokalitách, se špičkovými zahraničními a českými herci, jde o jeden z finančně nejnáročnějších tuzemských filmů.

Producent David Mrnka se pokouší získat alespoň část peněz z předpokládaného rozpočtu prostřednictvím crowdfundingu na hithit.com.

Crowdfunding označuje způsob získávání peněz formou sbírky, ke které se hojně využívá možností internetu. Mezi provozovateli crowdfundingu se řadí například americká platforma Kickstarter.com, který jen v roce 2012 pomohl financovat 18 109 projektů, mezinárodní Indiegogo.com či česká obdoba Hithit.com.

milada

Každý může věnovat částku podle svých možností a vybrat si některý z nabízených atraktivních benefitů – například scénář s podpisy představitelů hlavních rolí s poděkováním, exkluzivní přístup k soundtracku či fotografiím k filmu, možnost osobně se zúčastnit natáčení či světové premiéry a následné párty anebo si dokonce zahrát v komparzu! Vedle zahraničních hvězd (v současné době účast potvrdili např. Robert Gant či Sharon Gless) se ve filmu objeví také čeští herci, například Karel Roden, Klára Issová a další.

více o projektu: www.miladafilm.com

připravil: -AC-, totalfilm.cz

  1. […] šestnácti měsíci jsme psali o možném vzniku filmu o doktorce Miladě Horákové. Tehdy režisér a producent David Mrnka sháněl pro […]

    Reagovat na tento komentář

Napište nám co si myslíte

Nebojte, Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.