Ceny české filmové kritiky bude uvádět Václav Moravec

Koncem ledna příštího roku budou již počtvrté vyhlášeny Ceny české filmové kritiky. Slavnostní večer proběhne 25. ledna 2014 v divadle Archa a divákům jej zprostředkuje v přímém přenosu kanál ČT 2. Průvodcem večera bude moderátor Václav Moravec.
V loňském ročníku se podle kritiky stal nejlepším filmem Ondříčkova detektivka Ve stínu.

Cena české filmové kritiky

Cena české filmové kritiky

Slavnostní vyhlášení Cen české filmové kritiky chce kromě ocenění v jednotlivých kategoriích zároveň také poskytnout ucelený přehled o dění v české kinematografii v uplynulém roce z pohledu filmových recenzentů a o významných událostech souvisejících s předávajícími nebo filmovou kritikou.

Během tří ročníků si Ceny české filmové kritiky získaly pevné místo mezi výročními anketami, především díky schopnosti upozornit na nejlepší kinematografické počiny roku a nabídce alternativního hodnotícího pohledu na domácí filmovou tvorbu.

Psali jsme také:
VE STÍNU je podle kritiků filmem roku – Ceny české filmové kritiky uděleny

Václav Moravec (foto: ČT)

Václav Moravec (foto: ČT)

Od třetího ročníku uděluje Ceny české filmové kritiky profesní organizace filmových novinářů a publicistů Sdružení českých filmových kritiků o.s. Hlavními partnery 4. ročníku Cen české filmové kritiky jsou Česká televize, RWE a Státní fond kinematografie.

připravil: totalfilm.cz
zdroj: U. Donátová

Napište nám co si myslíte

Nebojte, Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.