Filmová filharmonie zahraje o Velikonocích nejslavnější melodie z westernů

Pokud jste před nedávnem nemohli navštívit skvělý koncert Ennia Morriconeho v pražské O2 aréně nebo si chcete zážitek z hudby geniálního skladatele zopakovat, máte možnost. Mladý šedesátičlenný symfonický orchestr Filmová filharmonie bude melodie Morriconeho a dalších sedmi skladatelům filmové hudby interpretovat na svém velikonočním koncertu. 

filmharmonie_logo

Chuhei Iwasaki

Chuhei Iwasaki

Western, žánr amerického dobrodružného filmu, je osobitý svým hudebním ztvárněním. S nově vzniklým hudebním tělesem Filmová filharmonie se můžete přenést mezi kovboje, indiány a zlatokopy a poslechnout si nejznámější melodie v podání symfonického orchestru.

Koncert se koná 20. dubna v 19:30 v sále Pražské konzervatoře. Na programu bude hudba Ennia Morriconeho z filmů Tenkrát na západě a Hodný, zlý a ošklivý, známé melodie Martina Böttchera ze série Vinnetou nebo soundtrack z filmů Tanec s vlky, Sedm statečných, Návrat do budoucnosti III. a další. Chybět nebude ani skladba Johna Willamse The Cowboys overture.
Koncert povede talentovaný mladý dirigent, student Pražské konzervatoře, Chuhei Iwasaki (1987), v doprovodu studentů uměleckých škol.

FF_western-2

Mladý a netradiční symfonický orchestr spojuje studenty a absolventy středních a vysokých hudebních škol. Vystupuje převážně ve více než šedesátičlenném obsazení, je výjimečný ale i tím, že je schopný se přeformovat do komornějších těles různých nástrojových skupin a odehrát speciální koncerty.

Vstupenky jsou v předprodeji v síti TICKET ON.vstupenky
300 Kč/standard, 250 Kč/student
www.filmharmonie.cz

připravil: JG, totalfilm.cz
zdroj: Filmová Filharmonie