Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

VÍTEJTE NA NAŠEM NOVÉM WEBU. DOUFÁME, ŽE SE VÁM TU BUDE LÍBIT.

Rychle a zběsile 7 trhá rekordy – je nejúspěšnější z celé série

Velkolepé akční rozloučení s Paulem Walkerem v sedmém pokračování Rychle a zběsile se stalo celosvětovým fenoménem. Ne že by to před tím bylo jinak, ale narozdíl od jiných zajetých sérií, se síla, alespoň ta finanční, každým dílem zvyšuje. Je smutným faktem, že jedním z těch důvodů, je tragická smrt jednoho z hlavních představitelů – pokud jste si ale mysleli, že s Walkerem série skončí, jste na omylu. Právě naopak. Zběsilosti se nám bude dostávat, dokud nám nepoteče benzín i ušima. Tvrdili jsme vám to i v recenzi, že parta kolem Vina Diesela nám momentálně maže kolem úst přesně to, po čem je největší poptávka. Tím je odlehčená akce. Velkolepá akce, až šílenost. Rychlé auťáky momentálně samy vzdorují proti komiksové nadvládě a jsou na zdárné cestě k miliardové odměně.

Rychle a zběsile 7 (foto: CinemArt)

Rychle a zběsile 7 (foto: CinemArt)

V amerických kinech sedmý díl otevřel za 143 milionů dolarů a pokořil hned několik rekordů. Tím prvním je samozřejmě největší otvírák v rámci série. Minulý díl to měl za 97 milionů, pátý pak za 86. Zisky se každým dílem zvedají, proto čekejte každým dnem další informace o osmičce (Vin Diesel nedávno pokračování potvrdil a zmínil, že se bude odehrávat v New Yorku). A můžeme pokračovat s rekordy. Jedná se o největší dubnový otvírák, z trůnu se musí poroučet druhý Kapitán Amerika s jeho „směšnými“ 97 miliony.

Rychle a zběsile 7 (foto: CinemArt)

Rychle a zběsile 7 (foto: CinemArt)

Také se jedná o vůbec první 100 milion+ víkend studia Universal. A na konec, 143 milionů dolarů sérii vyšvihlo na deváté místo nejvyšších otvíracích víkendů v Americe. Po bok takových velikánů, jako jsou Avengers (206 milionů), Iron man nebo Temný rytíř.

Rychle a zběsile 7 neztrácí ani ve světě. A to se ještě nedostal na tak důležité trhy, jako jsou Čína, Rusko nebo Japonsko. Přesto ze zámořských trhů vydoloval neuvěřitelných 240 milionů a přepočítává tak 384 milionů dolarů celosvětově. I když by sérii rychlejším tempem došla pára, zdá se, že máme tu čest s dalším miliardářem. Naposledy se do tohoto elitního klubu dostali minulý rok čtvrtí Transformeři (1,091 miliard dolarů celosvětově). A tím to tento rok zdaleka nekončí. Potenciálních hitů máme před sebou několik. Už příští měsíc vrazí do kin Avengers: Age of Ultron, později pak bondovka Spectre a v prosinci sedmé Star Wars. Všechno miliardové série.

Triko pánské Furious 7 Rychle a zběsile Černá lze pořídit v e-shopech za cenu od (Zdroj: Heureka.cz)
Porovnat ceny >>

připravil: Petr Račko, totalfilm.cz

TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast