Nejen pro diváky to byla premiéra, ale i pro nás, říkají herci z filmu Cukrář

Světová premiéra filmu Cukrář, který ve Varech diváci ocenili ovacemi ve stoje nebyla premiérou jen pro samotné diváky, ale i hlavní herce, franzouzsko-izraelskou herečku Sarah Adler a německého herce Tima Kalkhofa.”Včerejší premiéra byla premiérou i por nás. Ani já ani Tim jsme film až do včerejška neviděli. Takže objevovat film společně s publikem, které na něj tak báječně reagovalo, je velmi ojedinělý zážitek. A hřeje nás u srdce, když se projeví u diváků takové nadšení,” říká charismatická herečka Sarah Adler a dodává: “Myslím, že režisérovi se povedlo zpracovat náročné téma opravdu úžasným způsobem. Jeho způsob práce dovoluje hercům zůstat před kamerou především lidmi. Se všemi jejich odstíny. Nedělá z nich černobílé loutky.”


A představitel Thomase, Tim Kalkhof prozrazuje: “Pro mě byl tenhle film první mezinárodní zkušeností. A byl to asi ten nejlepší scenář, který jsem kdy držel v ruce. Jak říká Sarah, Cukrář je velmi čistá filmová esence, krásné dílo.”
V našem videorozhovoru, nás také zajímalo, zda se herec cukrářskou práci učil až před natáčením: “S mou rolí cukráře se pojí jedna velmi nostalgická vzpomínka. Já jsem totiž v podstatě vyrůstal v cukrárně mého otce, který se touhle profesí živil. To mě ale samozřejmě neklasifikovalo pro tuhle roli. Všechno jsem se musel naučit, a měl jsem na to dost času. Je to otázka cviku. Musíte to zkoušet stále dokola.”

Režisér Ofir Raul Graizer se stále nemůže vzpamatovat z úspěchu filmu: “Jsem nesmírně šťastný a celý štáb taky, ale zároveň jsem hodně překvapený, pořád jsem to nezpracoval. Je to o tom, že každý, kdo točí film, tak se v tu danou chvíli snaží dát do toho všechno a vůbec nepřemýšlí nad tím, co bude pak… Pro mě osobně ten včerejšek ve Velkém sále Thermalu znamenal vítězství.”

Desetiminutový videorozhovor s režisérem a pětiminutový videorozhovor s herci přineseme zítra. 

-red-
foto/video: Totalfilm.cz / Film Servis Festival Karlovy Vary

 

Napište nám co si myslíte

Nebojte, Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.