Co se děje na festivalu ve čtvrtek 7. 7.

Ve 14 hodin v Jameson Festival Lounge proběhne Master Class s režisérem Lechem Majewskim. Režisér, scenárista a spisovatel Lech Majewski patří mezi významné filmové umělce současnosti.

V roce 2006 mu byla jako prvnímu polskému umělci uspořádána Muzeem moderního umění v New Yorku velká retrospektiva. Na festivalu uvádí svůj film Mlýn a kříž v sekci Jiný pohled. V průběhu svého Master Classu se chce věnovat například překlenutí rozdílu mezi uměním a filmem nebo symbolické povaze filmové řeči. Moderuje Tomáš Baldýnský.

V 11 hodin odstartuje v prostoru před Aeroportem na Divadelním náměstí Den s Amnesty. Čtvrtek 7. 7. bude v Karlových Varech patřit nejen filmům, ale také Amnesty International. V tento den vyvrcholí podpisová akce za 3 nespravedlivě vězněné (více info o nich na www.3minutystaci.cz), kterou bude na karlovarské kolonádě možné podpořit už od neděle. Všichni signatáři zároveň soutěží o zajímavé ceny a společně také složí unikátní umělecké dílo.

Každý den od soboty do čtvrtka se po červeném koberci před Velkým sálem Thermalu projdou delegace tvůrců a herci soutěžních filmů. Každý den jsou na programu dva, přesné časy najdete ve festivalovém programu. Veřejně přístupné tiskové konference soutěžních filmů probíhají každý den od soboty do čtvrtka v Konferenčním sále hotelu Thermal. Přednostní vstup mají novináři s platnou akreditací, zbytek kapacity mohou zaplnit diváci s Festival Passem. Dnes v 13:00 (Romeo 11) a 14:00 (Pokoj 304).

V Jameson Festival Lounge proběhne v 17 hodin další díl X interview Reflexu. Rozhovor s vybranými osobnostmi vedou redaktoři Reflexu – rozmlouvání Milana Tesaře s moderátorem a režisérem Zdeňkem Suchým.

V 20 hodin v Poštovním dvoře vypukne Tanec s Českou televizí. Koncert kapel mako! mako a Eddie Stoilow, vstup volný a vítaný.

Den s Amnesty vyvrcholí v 21.30 koncertem United Flavour v Aeroportu. Jedinečný zážitek v podání multikulturní skupiny. Koncert na podporu lidských práv startuje ve 22.00. Vstupné zdarma (karta Festival Pass, Vodafone karta) / symbolické 50 Kč (ostatní).

V 22.30 v Městském divadle Karlovy Vary začne akce Trhák – pocta Ladislavu Smoljakovi. Živé provedení písní z filmu Trhák, které doprovází projekci kultovního, 30 let obdivovaného snímku podle scénáře Ladislava Smoljaka a Zdeňka Svěráka. Hrají umělci z Prahy – členové skupin Wohnout, Navigators, Blue Effect, zpěváci muzikálů Dobře placená procházka a Jesus Christ Superstar, filmoví herci a režiséři. Předprodej vstupenek od 4. 7., hlavní festivalová pokladna v hotelu Thermal.

Napište nám co si myslíte

Nebojte, Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.