Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

50. LETNÍ FILMOVÁ ŠKOLA: ZAHAJOVACÍM FILMEM LETOŠNÍHO ROČNÍKU JE NOVINKA ŠIMONA HOLÉHO HELLO WELCOME. TRAILER ZDE.

Co se děje na festivalu ve čtvrtek 7. 7.

Ve 14 hodin v Jameson Festival Lounge proběhne Master Class s režisérem Lechem Majewskim. Režisér, scenárista a spisovatel Lech Majewski patří mezi významné filmové umělce současnosti.

V roce 2006 mu byla jako prvnímu polskému umělci uspořádána Muzeem moderního umění v New Yorku velká retrospektiva. Na festivalu uvádí svůj film Mlýn a kříž v sekci Jiný pohled. V průběhu svého Master Classu se chce věnovat například překlenutí rozdílu mezi uměním a filmem nebo symbolické povaze filmové řeči. Moderuje Tomáš Baldýnský.

V 11 hodin odstartuje v prostoru před Aeroportem na Divadelním náměstí Den s Amnesty. Čtvrtek 7. 7. bude v Karlových Varech patřit nejen filmům, ale také Amnesty International. V tento den vyvrcholí podpisová akce za 3 nespravedlivě vězněné (více info o nich na www.3minutystaci.cz), kterou bude na karlovarské kolonádě možné podpořit už od neděle. Všichni signatáři zároveň soutěží o zajímavé ceny a společně také složí unikátní umělecké dílo.

Každý den od soboty do čtvrtka se po červeném koberci před Velkým sálem Thermalu projdou delegace tvůrců a herci soutěžních filmů. Každý den jsou na programu dva, přesné časy najdete ve festivalovém programu. Veřejně přístupné tiskové konference soutěžních filmů probíhají každý den od soboty do čtvrtka v Konferenčním sále hotelu Thermal. Přednostní vstup mají novináři s platnou akreditací, zbytek kapacity mohou zaplnit diváci s Festival Passem. Dnes v 13:00 (Romeo 11) a 14:00 (Pokoj 304).

V Jameson Festival Lounge proběhne v 17 hodin další díl X interview Reflexu. Rozhovor s vybranými osobnostmi vedou redaktoři Reflexu – rozmlouvání Milana Tesaře s moderátorem a režisérem Zdeňkem Suchým.

V 20 hodin v Poštovním dvoře vypukne Tanec s Českou televizí. Koncert kapel mako! mako a Eddie Stoilow, vstup volný a vítaný.

Den s Amnesty vyvrcholí v 21.30 koncertem United Flavour v Aeroportu. Jedinečný zážitek v podání multikulturní skupiny. Koncert na podporu lidských práv startuje ve 22.00. Vstupné zdarma (karta Festival Pass, Vodafone karta) / symbolické 50 Kč (ostatní).

V 22.30 v Městském divadle Karlovy Vary začne akce Trhák – pocta Ladislavu Smoljakovi. Živé provedení písní z filmu Trhák, které doprovází projekci kultovního, 30 let obdivovaného snímku podle scénáře Ladislava Smoljaka a Zdeňka Svěráka. Hrají umělci z Prahy – členové skupin Wohnout, Navigators, Blue Effect, zpěváci muzikálů Dobře placená procházka a Jesus Christ Superstar, filmoví herci a režiséři. Předprodej vstupenek od 4. 7., hlavní festivalová pokladna v hotelu Thermal.

TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast