Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

50. LETNÍ FILMOVÁ ŠKOLA: ZAHAJOVACÍM FILMEM LETOŠNÍHO ROČNÍKU JE NOVINKA ŠIMONA HOLÉHO HELLO WELCOME. TRAILER ZDE.

Filmové premiéry od 29. září

Nesčetněkrát v posledních měsících zmiňované „zjevení“ českého filmu ALOIS NEBEL se dnes představuje široké divácké obci a rozhodně to stojí zato! Dalšími premiérami jsou: komedie s J. Timberlakem KAMARÁD TAKY RÁD či thriller se svalnatým teenagerem T. Lautnerem BEZ DECHU.

ALOIS NEBEL (Česko 2011)

Příběh filmu začíná na podzim roku 1989 na železniční stanici Bílý Potok v Jeseníkách, kde slouží jako výpravčí Alois Nebel (Miroslav Krobot). Nebel je tichý samotář, kterého čas od času přepadne podivná mlha. Nejčastěji se mu v ní zjevuje Dorothe (Tereza Voříšková), oběť násilného odsunu Němců po 2. světové válce. Šedivé dny na nádraží v Bílém Potoce na sklonku socialismu líně plynou, výhybkář Wachek (Leoš Noha) společně se svým otcem (Alois Švehlík) kšeftují s důstojníky sovětské armády.

Poklidnou atmosféru naruší jednoho dne Němý (Karel Roden), který překročí hranice se sekyrou v ruce, aby pomstil svoji matku. Halucinace nakonec Nebela přivedou do blázince a přijde o místo výpravčího. Vydá se do Prahy hledat jinou práci u dráhy a na Hlavním nádraží najde svou životní lásku, toaletářku Květu (Marie Ludvíková). Nebel se rozhodne vrátit zpátky do hor, aby se znovu setkal s Němým a souboj s temnými stíny minulosti dovedl do konce.

  • Animovaný / Hraný / Drama
    Česko / Německo, 2011, 87 min
    Režie: Tomáš Luňák
    Hudba: Petr Kružík a další
    Hrají: Miroslav Krobot, Karel Roden, Václav Neužil ml., Tereza Voříšková, Marie Ludvíková, Leoš Noha, Alois Švehlík, Ondřej Malý, Ján Sedal, Ivan Trojan, Klára Melíšková, Simona Babčáková, Jan Vondráček, Jiří Štrébl, Miloslav Maršálek, Jan Nebeský, Lenka Zogatová, Tobiáš Jirous, Jan Holík, Marek Pospíchal, Martin Myšička, Thomas Zielinski, Karel Zima, Marek Daniel

KAMARÁD TAKY RÁD /Friends with benefits/ (USA 2011)

Dylan (Justin Timberlake) a Jamie (Mila Kunis) rozhodně nemají na usedlý život ani pomyšlení. Když si Newyorčanka Jamie, zaměstnaná jako hledačka nových příležitostí, vyzkouší své umění na uměleckém řediteli Dylanovi z Los Angeles, kterého přemluví, aby vzal svou vysněnou práci v New Yorku, uvědomí si oba, že jsou si velice podobní.
Každý z nich má za sebou tolik zkrachovalých vztahů, že jsou ochotni zkrátka pustit lásku z hlavy a starat se jen o zábavu.

Jakmile se tedy Dylan přestěhuje do New Yorku a začnou se spolu vídat častěji, užívají si spoustu legrace a sdílejí přesvědčení, že láska je jen mýtus z hollywoodských filmů. A právě tehdy se rozhodnou vyzkoušet báječně sexy a uvědoměle dospělý experiment. Mohou dva kamarádi, kteří se teprve nedávno poznali, nejsou zadaní a pohrdají závazky, ze svého kamarádství vytěžit ještě o něco víc? Rozšíří-li své přátelství o příležitostný, zcela nezávazný sex „bez jakýchkoliv emocí“, dokáží se vyhnout všem úskalím, která se nutně objevují, pokud někdo začne být víc než pouhý kamarád?
Jako dva lidé, kteří se dobře orientují v nudných zápletkách romantických komedií, by Dylan a Jamie asi neměli být tak docela zaskočeni tím, že se jejich odvážný nápad promění v košilatou a sexy pouť do neprobádaných území, na které se sobě navzájem i svému okolí odhalí více, než kdy plánovali.

  • Komedie
    USA, 2011, 109 min
    Režie: Will Gluck
    Hrají: Mila Kunis, Justin Timberlake, Emma Stone, Woody Harrelson, Patricia Clarkson, Nolan Gould, Richard Jenkins, Jenna Elfman, Bryan Greenberg, Andy Samberg, Courtney Henggeler, Lili Mirojnick, James Schram

BEZ DECHU /Abduction/ (USA 2011)

Mladý Nathan Harper (Lautner) jednoho dne objeví svojí fotografii na webové stránce s pohřešovanými dětmi. Rychle zjišťuje, že jeho „dosavadní“ otec a matka rozhodně nejsou jeho skutečnými rodiči. Nyní chce víc než cokoliv jiného odkrýt svoji pravou identitu.

Do cesty se mu však připletou vládní agenti a začíná jej pronásledovat policie. Co stojí za tajemstvím jeho pravého jména a rodiny? Z pronásledování se stává divoká a nebezpečná hra o Nathanův život, ve které při něm stojí jeho přítelkyně Karen (Lily Collins). Svůj boj o pravdu ale Nathan nehodlá vzdát.

  • Akční / Thriller / Mysteriózní / Drama
    USA, 2011, 100 min
    Režie: John Singleton
    Hudba: Ed Shearmur
    Hrají: Taylor Lautner, Maria Bello, Jason Isaacs, Sigourney Weaver, Alfred Molina, Michael Nyqvist, Lily Collins, Elisabeth Röhm, Aunjanue Ellis, Denzel Whitaker, Roger Guenveur Smith
TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast