Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

50. LETNÍ FILMOVÁ ŠKOLA: ZAHAJOVACÍM FILMEM LETOŠNÍHO ROČNÍKU JE NOVINKA ŠIMONA HOLÉHO HELLO WELCOME. TRAILER ZDE.

Filmové premiéry od 8. září

Tři snímky putují tento týden do kin. Dabované sci-fi Super 8 na kterém se podílel i Steven Spielberg, další pokračování hororové série Nezvratný osud 5 a nejnovější počin Pedra Almódovara – Kůže kterou nosím. Co si vyberete vy?

Super 8 (USA 2011)

Když se skupinka teenagerů rozhodne na kameru „Super osmičku“ natočit zombie horor, ani ve snu by nikoho z nich nenapadlo, že výsledný film bude ještě děsivější, než zamýšleli. Jeden z nejoriginálnějších tvůrců současnosti J. J. Abrams spojil síly s největším hollywoodským expertem na mimozemšťany Stevenem Spielbergem a společně natočili film, při jehož sledování si nutně vzpomenete na E. T. Mimozemšťana nebo na Blízká setkání třetího druhu.

Super 8

Vraťme se ale k amatérským filmařům z malého městečka v Ohiu, kteří názorně předvádějí, jak těžce se rodily nezávislé snímky v předdigitální éře, v sedmdesátých letech minulého století. Když zrovna na místním nádražíčku točili vrcholnou scénu svého filmu, před jejich očima po srážce s autem vykolejil nákladní vlak. Nebyla to jen tak obyčejná nehoda, což potvrzuje přítomnost armády na místě tragédie. A tím to nekončí. Ve městě mizí domácí zvířata i lidé, místní šerif je zoufalý, oblast obsadí armáda, jejíž velitelé evidentně něco tají, je vyhlášená okamžitá evakuace… Navzdory tomu všemu chtějí děti pokračovat v natáčení a navíc přijít na to, co bezprostředně po nehodě uniklo ze zamčeného vagónu vykolejeného vlaku a má s tím zmatkem kolem něco společného. Tohle filmování bude extrémně náročné a nebezpečné, ale když máte v hlavní roli nejhezčí holku ve městě, byla by škoda ho nedokončit. I když přitom může jít o život.

  • Mysteriózní / Sci-Fi / Thriller
    USA, 2011, 112 min
    Režie: J.J. Abrams
    Hudba: Michael Giacchino
    Hrají: Joel Courtney, Kyle Chandler, Elle Fanning, Ron Eldard

Nezvratný osud 5 (USA 2011)

Nezvratný osud 5 je pokračováním hororové série. Tentokrát skupinu nesleduje žádný démon ani šílenec, ale samotná smrt, či přesněji řečeno samotní filmaři. Skutečná smrt je samozřejmě daleko prozaičtější, když nechá spoustu lidí umřít ve spánku v posteli, ale to není příliš kinematografické. V tomto filmu, podobně jako v předchozích čtyřech dílech, napětí či provokování spočívá v tom, že člověk hádá, které předměty na určitém místě zlikvidují určitou postavu – špatné vedení, záludné nože, větrák u stropu nebo požár v kuchyni?

Nezvratný osud 5

Samovi (Nicholas D’Agosto) tentokrát připadne úloha zachránce, má zachránit život sedmi kolegů vč. svého nejlepšího kamaráda Petera (Miles Fisher) a přítelkyně Molly (Emma Bell). Hlasy těm, kteří přežijí propůjčí the Lucky Eight, ale z pohledu smrti měli všichni umřít na zmíněném mostě. Zarputilý posel smrti (Tony Todd), který v posledním díle zmizel, varuje Sama na pohřbu slovy: „Smrti se nelíbí, když ji chce někdo napálit.“

  • Horor
    USA, 2011, 92 min
    Režie:
    Steven Quale
    Hudba:
    Brian Tyler
    Hrají:
    Nicholas D’Agosto, Miles Fisher, Emma Bell, Ellen Wroe

Kůže, kterou nosím (Španělsko 2011)

Dvanáct let po smrti manželky, jež zahynula v explodujícím autě, se renomovanému plastickému chirurgovi Robertu Ledgardovi (Antonio Banderas) podařilo vyvinout odolný typ kůže, který by byl býval jeho milovanou zachránil.

Kůže, kterou nosím

Šarmantní muž posedlý ideou, jež sahá za hranice bioetiky, se nenechá spoutat skrupulemi ani v okamžiku, kdy se rozhodne svůj vynález testovat.

  • Drama
    Španělsko, 2011, 118 min
    Režie:
    Pedro Almodóvar
    Hudba:
    Alberto Iglesias
    Hrají:
    Antonio Banderas, Elena Anaya, Marisa Paredes, Blanca Suárez
TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast