Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

50. LETNÍ FILMOVÁ ŠKOLA: ZAHAJOVACÍM FILMEM LETOŠNÍHO ROČNÍKU JE NOVINKA ŠIMONA HOLÉHO HELLO WELCOME. TRAILER ZDE.

Mildred Piercová startuje dnes na HBO

Nový miniseriál z produkce HBO sleduje neobyčejnou nezávislou ženu (držitelka Oscara Kate Winsletová) v nelehkém období Velké hospodářské krize 30. let, jak se čerstvě rozvedená snaží znovu najít štěstí pro sebe a svou rodinu.

Nejnovější miniseriál z produkce HBO představuje Mildred Pierceovou, hlavní postavu úspěšného románu Jamese M. Caina z roku 1941, který pojednává o hrdosti a cti americké střední třídy. Hlavní roli ztvárnila hvězdná Kate Winsletová, držitelka Oscara za film Předčítač. Spoluautorem scénáře a režisérem je uznávaný filmař Todd Haynes (nominovaný na Oscara za nejlepší scénář k snímku Daleko do nebe).

Kate Winslet

Pětidílné drama vypráví příběh neobyčejné, nezávislé ženy, která se v nelehkém období Velké hospodářské krize 30. let, čerstvě rozvedená, snaží znovu najít štěstí pro sebe i svou rodinu. Drama sleduje Mildrediny spletité vztahy, její přehnanou starostlivost o sobeckou dceru i peripetie s vesměs netečnými a línými muži jejího života, jako je milenec Monty Beragon (Guy Pearce), nebo ex-manžel Bert Pierce (Brían F. O’Byrne). Část 1. Glendale, California, 1931. Mildred Pierceová, mladá matka s talentem na pečení, se stává slaměnou vdovou poté co vyhodila manžela Berta z domu. Nyní si musí najít práci, aby uživila sebe a své dvě dcery, jedenáctiletou Vedu a sedmiletou Ray. V pracovní agentuře mají pouze nabídky, které jí připadají pod úroveň, a tak hledá dál. Její kamarádka a sousedka jí mezitím udílí rady ohledně randění, načež si Mildred začne nečekaný románek s bývalým obchodním partnerem svého manžela Wally Burganem. Když Mildred zavolají z agentury a nabídnou jí práci hospodyně v zámožné rodině, zdráhavě souhlasí se schůzkou. Poté co rychle ukončí velmi jízlivý pohovor, hledá Mildred útočiště v místním bistru Cristofor’s Café. A právě zde, s pomocí servírky Idy zasáhne osud…

TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast