Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

50. LETNÍ FILMOVÁ ŠKOLA: ZAHAJOVACÍM FILMEM LETOŠNÍHO ROČNÍKU JE NOVINKA ŠIMONA HOLÉHO HELLO WELCOME. TRAILER ZDE.

Nejočekávanější české filmy podzimu – trailery

Podzim je definitivně tady a s ním i nálož českých filmů, které budou mít ještě do konce tohoto roku premiéru. Přinášíme vám jejich přehled i se stručným obsahem a samozřejmě i videoukázkami.

Alois Nebel – premiéra: 29. září 2011 (Aerofilms)

Příběh filmu začíná na podzim roku 1989 na železniční stanici Bílý Potok v Jeseníkách, kde slouží jako výpravčí Alois Nebel (Miroslav Krobot). Nebel je tichý samotář, kterého čas od času přepadne podivná mlha. Nejčastěji se mu v ní zjevuje Dorothe (Tereza Voříšková), oběť násilného odsunu Němců po 2. světové válce. Šedivé dny na nádraží v Bílém Potoce na sklonku socialismu líně plynou, výhybkář Wachek (Leoš Noha) společně se svým otcem (Alois Švehlík) kšeftují s důstojníky sovětské armády. Poklidnou atmosféru naruší jednoho dne Němý (Karel Roden), který překročí hranice se sekyrou v ruce, aby pomstil svoji matku. Halucinace nakonec Nebela přivedou do blázince a přijde o místo výpravčího. Vydá se do Prahy hledat jinou práci u dráhy a na Hlavním nádraží najde svou životní lásku, toaletářku Květu (Marie Ludvíková). Nebel se rozhodne vrátit zpátky do hor, aby se znovu setkal s Němým a souboj s temnými stíny minulosti dovedl do konce.

Rodina je základ státu – premiéra: 13. října 2011 (Bontonfilm)

Mnohovrstevnatý příběh vykresluje zprvu bezproblémový rodinný život, kterým otřesou nepředvídané události. Hlavní postavou je Libor, bývalý učitel dějepisu, který dosáhl vysokého manažerského postu ve významném finančním ústavu. Řadu let si spokojeně žije společně se svou rodinou v luxusní vile na okraji Prahy. Bezstarostný život ale netrvá věčně a na povrch začnou vyplouvat machinace s penězi klientů, týkající se celého vedení banky. Libor se následně ocitá v dohledu policejních vyšetřovatelů, kteří mu začnou tvrdě šlapat na paty. Snaží se uniknout před hrozícím vězením a oddálit osvětlení celé situace své nic netušící manželce. Rozhodne se tak pro netradiční útěk, kdy pod záminkou společné dovolené odveze celou rodinu na jižní Moravu. Po krátké době ale policie odhaluje další souvislosti včetně místa, kde se rodina nachází, což odstartuje skutečné rodinné drama a stále se zrychlující cestu – před spravedlností i pod povrch vztahů v rodině.

Nic proti ničemu – premiéra: 13. října 2011 (Artcam)

Komedie režiséra a hudebníka Petra Marka (Český lev za hudbu k filmu Protektor) a jeho přátel z divadelního sdružení Láhor/Soundsystem vypráví příběh manželů Radka a Johany, kteří přijíždějí inkognito na sraz adoptovaných, snažících se založit občanské sdružení. Rozhodují se totiž jestli budou adoptovat dítě a chtějí poznat „co z těch lidí vyroste“. Když se ale Radek ukvapeně představí pod cizí chatovou přezdívkou Skippi, stane se okamžitě terčem opovržení celé skupiny. Johana a Radek se i přes vyhrocenou atmosféru rozhodnou zůstat. Teprve teď se totiž „něco děje“, něco osobního, a bude možné to pozorovat zblízka! Radek přijímá falešnou identitu „vyvrhele“ se vším všudy a přitom s Johanou pozorují reakce ostatních. Během několikadenního pobytu v kempu Jordán, kde se sraz odehrává, vyplouvá postupně napovrch, že nejsou jediní, kteří něco skrývají.

Můj otec George Voskovec – premiéra: 13. října 2011 (Rudinska film)

Dokumentární film přibližuje osobní život a uměleckou kariéru Jiřího Voskovce od jeho příchodu do Spojených států v roce 1950 až po jeho úmrtí v roce 1981. Film je vyprávěn z pohledu jeho mladší dcery Gigi, která po letech zjišťuje kdo byl její otec Jiří-George Voskovec.

Dům – premiéra: 20. října 2011 (Falcon)

Dům je intimním dramatem otce a dcery, příběhem o lásce, střetu snů různých generací a neutuchající touze po svobodě.
Imrich buduje svůj vlastní životní sen – staví dům pro svoji mladší dceru Evu. Do stavby domu projektuje všechny své sny a ambice, které ztratil v éře komunismu. Na rodinném dvoře však stojí rozestavěné domy dva – první, nedokončený dům, měl patřit Evině starší sestře Janě. Ta se ale otcovi vzepřela a Imrich ji i s její rodinou ze svého života „vyškrtl“. Eva sní o tom, že po maturitě konečně opustí „vězení dokonalého domova“ i život na maloměstě a konečně se vydá poznávat jiný svět. Těžce nese otcovy starosvětské názory a jeho chování vůči matce a sestře, chodí za školu, tajně se stýká se sestrou a její rodinou, přivydělává si a dělá vše proto, aby mohla co nejdříve „vypadnout“. Nečekaně ji cestu zkříží nový muž, starší a ženatý Jakub, se kterým ji do života přibude další tajemství. Brzy však všechna tajemství začnou vyplouvat na povrch a jejich životy naberou nečekaný zvrat.

Bastardi II. – premiéra: 27. října 2011 (Pegasfilm)

Druhý díl začíná krátce po smrti největšího bastarda Michala Dostála. Michalův otec a dědeček jsou přesvědčeni, že učitel Majer stál za vraždami všech tří žáků a mstil smrt své sestry. Začnou tak Majera psychicky deptat a hledají důkazy. Důkazy hledá také nový policejní vyšetřovatel Karas, jenž přebírá agendu po zesnulém policejním vyšetřovateli Palečkovi. Karasovi se okamžitě v případech úmrtí „Bastardů“ něco nezdá a začíná se zaměřovat též na Majera, který je v tuto chvíli již ředitelem školy.

Perfect Days – I ženy mají své dny – premiéra: 3. listopadu 2011 (Bontonfilm)

Celý příběh začíná čtyřiačtyřicátými narozeninami Eriky (Ivana Chýlková), která sice nedostane největší kytici, jakou si dovede představit, zato ale pěkné přáníčko od své bývalé švagrové (Zuzana Bydžovská), trapný vzkaz v rozhlasovém pořadu od bývalého manžela (Bob Klepl), krém na vrásky od homosexuálního kamaráda Richarda (Ondřej Sokol) a dárkový striptýz od své nevyzpytatelné matky (Zuzana Kronerová). Přáníčko si doma vystaví, při vzkazu se – ač sama sebe proklíná – dojatě rozpláče a dárkového striptéra jí okamžitě přebere Richard. Takhle vypadá úspěšný život Eriky Oskarové, hvězdy televizního pořadu “Před a po”. Přitom Erika má skoro všechno – vlastní pořad, vyhlášený kadeřnický salón, velký byt s terasou a svobodu, ale s každým přibývajícím rokem víc a víc touží po tom jediném, co nemá – a to je dítě. Erika tedy nastolí plán “Dítě” a pustí se do něj se stejnou vervou, se kterou budovala jak svůj podnik, tak své vlastní já. Jenže některé věci se nalinkovat nedají, například mladičký barman Adam (Vojta Kotek).

Vendeta – premiéra: 24. listopadu 2011 (Bontonfilm)

„Děj Vendety se odehrává v krátkém časovém úseku a na relativně malém prostoru. Hlavní události se odehrají během pouhých tří hodin. Příběh se točí kolem pomsty, která proti sobě postaví dva muže. Jejich rolí se ujali Ondřej Vetchý a Oldřich Kaiser. Do jejich střetu jsou vtaženi i dva policisté, které hrají Igor Chmela a Marek Taclík. V dalších rolích se představí čtyři mladí herci Lucie Šteflová, Ondřej Havel, Daniel Novák a Václav Vostárek. Ve filmu jim patří důležitá úloha a Lucie je představitelkou sice jediné, ale o to důležitější ženské role – od ní se příběh filmu začíná odvíjet.

Hranaři – premiéra: 1. prosince 2011 (Falcon)

Dva manželské páry – Hložovi a Slámovi, žijí poklidný podnikatelský i rodinný život. Hložová (Kateřina Brožová) se Slámovou (Vilma Cibulková) mají agenturu s VIP hosteskami, Hlož (Saša Rašilov) šéfuje prosperující bezpečnostní agentuře a Sláma (Miroslav Etzler) vlastní úspěšnou stavební firmu. Sláma se rozhodne pro velkou hru – v soutěži o obří stavební zakázku naruší zaběhnutý systém, z  toků peněz už nebude „krmit“ nikoho dalšího. Do přípravy této vzpoury namočí i nic netušícího přítele Hlože. Odhodlaný Sláma však neodhadne, na jak nebezpečnou hranu vstupuje. Stavební zakázka je totiž životně důležitá pro Spolek pěti, kterým „slouží“ radní s přezdívkou Lulu (Jiří Langmajer). A Lulu musí zajistit, aby byl Sláma ze hry venku, za každou cenu. Rázem se ocitáme ve světě odposlechů, sledování, kompromitujících materiálů, likvidačních příprav a dokonce i nevyjasněných vražd. Atmosféra mrazivě houstne, nikdo nevěří nikomu. Hlož bojuje o záchranu přítele Slámy a poté vezme spravedlnost do vlastních rukou. Vše jakoby zpovzdálí sleduje podivný pan Bishop (Jan Tříska). Proč a pro koho asi?

Poupata – premiéra: 15. prosince 2011 (Bontonfilm)

Příběh Poupat vypráví o postupném rozkladu rodiny, žijící na malém městě. Každá z postav žije svým ideálem. Agáta touží po šťastném životě daleko od domova, s plným vědomím toho, že její jedinou naději je útěk a tudíž zrada nejbližších. Honza věří v čistotu a sílu lásky bez ohledu na okolnosti, za jakých se zrodila. Kamila hledí s jistotou do budoucna a nehodlá si připustit bídu dnešního dne. Jediný Jarda ví, že svět ani sebe nezmění. Vědom si svého slabošství, nepokouší se o nic. Chorobná závislost na výherních automatech, která přivedla jeho nejbližší do neřešitelné životní situace, je v jeho mysli samozřejmostí. Skutečný a přesvědčivý pokus o záchranu rodiny přijde ve chvíli, kdy je pozdě…

Poupata (c) Bontonfilm 2011

  • trailer připravujeme, čekáme na jeho zveřejnění distributorem, jakmile se tak stane, najdete ho zde a také na našem trailerovém kanálu

TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast