Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

50. LETNÍ FILMOVÁ ŠKOLA: ZAHAJOVACÍM FILMEM LETOŠNÍHO ROČNÍKU JE NOVINKA ŠIMONA HOLÉHO HELLO WELCOME. TRAILER ZDE.

Filmové premiéry od 27. října

Výlet skrz žánry podnikneme tento týden v našich kinech. Nabídku kin otevírá Drama DLUH o agentech Mossadu, pokračování českého thrilleru BASTARDI, německý film známý divákům z festivalu ve Varech LOLLIPOP MONSTER, a graduje hvězdami HANKSEM a ROBERTSOVOU v komedii MOJE KRÁSNÁ UČITELKA a nakonec také zpracováním komiksu TINTINOVA DOBRODRUŽSTVÍ.

DLUH (USA 2010)

Rok 1965. Tři mladí agenti Mossadu, Rachel Singer (Jessica Chastain), David Peretz (Sam Worthington) a Stephan Gold (Marton Csokas) vrátili domů jako hrdinové, poté co ve Východním Berlíně úspěšně vystopovali a zabili nacistického válečného zločince, bývalého doktora z Osvětimi. Současnost. Teď již vysloužilí agenti Mossadu, Rachel (Helen Mirren), David (Ciarán Hinds) a Stephan (Tom Wilkinson) mají status národních ikon, dcera Rachel dokonce o jejich misi napsala knihu. Oni však zoufale trpí pod tíhou tajemství, které se zavázali nikdy neprozradit. Před třiceti lety v Berlíně se totiž odehrálo jiné drama než to, které později prezentovali veřejnosti. Důkazem může být informace, že muž, kterého tenkrát dostali za úkol zabít, se prý před pár měsíci objevil živý a na pokročilý věk relativně zdravý v jedné nemocnici na Ukrajině. Dluh je třeba zaplatit i po tolika letech. Dřív než se o něm dozví věřitel a srazí trojici hrdinů z piedestalu.

THE DEBT
Drama / Thriller
USA, 2010, 114 min
Režie:
John Madden
Hudba:
Thomas Newman
Hrají:
Helen Mirren, Sam Worthington, Marton Csokas, Jesper Christensen, Ciarán Hinds, Tom Wilkinson, Jessica Chastain, Jeremy Young, Romi Aboulafia

BASTARDI 2 (ČESKO 2011)

Druhý díl začíná krátce po smrti největšího bastarda Michala Dostála. Michalův otec a dědeček jsou přesvědčeni, že učitel Majer stál za vraždami všech tří žáků a mstil smrt své sestry. Začnou tak Majera psychicky deptat a hledají důkazy. Důkazy hledá také nový policejní vyšetřovatel Karas, jenž přebírá agendu po zesnulém policejním vyšetřovateli Palečkovi. Karasovi se okamžitě v případech úmrtí „Bastardů“ něco nezdá a začíná se zaměřovat též na Majera, který je v tuto chvíli již ředitelem školy.

Drama
Česko, 2011, 95 min
Režie:
Jan Lengyel
Hrají:
Tomáš Magnusek, Jan Šťastný, Jiří Krampol, Ladislav Županič, Jan Antonín Duchoslav, Igor Bareš, Jan Cimický, Radim Uzel, Ivo Jahelka, Ilona Svobodová, Jan Přeučil, Jaroslava Obermaierová, Eva Čížkovská, Valentina Thielová, Václav Vydra nejml., Jana Boušková, Petr Jančařík, Ivan Jiřík, David Novotný, Andrej Hryc, Jakub Štěpán

LOLLIPOP MONSTER (NĚMECKO 2011)

Středoškolačky Ari a Oona jsou odlišné typy a přesto jsou si podobné. Ari s blonďatými copy pochází z navenek spokojené trendy rodiny jako vystřižené z katalogu na panenky Barbie. Tmavovlasá Oona vyrůstající v uměleckém prostředí se zasekla v temném berlínském undergroundu osmdesátých let. Mezi cukrově růžovou panenkou a černě oděnou rockerkou však vzniká pevné pouto. Společné pro obě dívky, řídící se svými pudy a instinkty je schopnost ničit se. Ari nezávazným sexem, Oona morbidními kresbami. Nové přátelství je vyvede z prostředí nefungujících rodin a pomáhá jim zvládnout pokrytectví okolí. Až do okamžiku, kdy dojde k události, která všechno změní.

Drama
Německo, 2011, 96 min
Režie:
Ziska Riemann
Hudba:
Ingo Frenzel
Hrají:
Jella Haase, Sarah Horvath, Nicolette Krebitz, Sandra Borgmann, Rainer Sellien, Nikeata Thompson

MOJE KRÁSNÁ UČITELKA (USA 2011)


Oscarový Tom Hanks hraje v nové americké komedii LARRY CROWNE chlapíka středního věku, který díky ekonomické krizi ztratí práci. Do té doby pracuje jako úspěšný šéf v hypermarketu. Larry zjišťuje, že bez vzdělání dobrou práci nezíská, a proto se rozhodne pro návrat do školních lavic. Chce si rozšířit své obzory, ale hlavně získat lepší kvalifikaci pro své budoucí povolání. Ve škole se zapíše do hodin komunikace a nečekaně se zamiluje do své učitelky Mercedes (Julia Roberts), která ve svém osobním životě řeší spory s manželem. Obyčejný mužský jako Larry, který má mnoho důvodů se domnívat, že jeho život se zastavil, dostane životní lekci: Když si myslíš, že vše co mělo smysl už Tě minulo, objevíš důvod proč žít.

LARRY CROWN
Komedie / Drama
USA, 2011, 98 min
Režie:
Tom Hanks
Hudba:
James Newton Howard
Hrají:
Tom Hanks, Julia Roberts, Rami Malek, Jon Seda, Taraji P. Henson, Bryan Cranston, Wilmer Valderrama, Nia Vardalos, Pam Grier, Maria Canals-Barrera, George Takei, Cedric the Entertainer, Tom Budge, Holmes Osborne, Margot Farley, Peter Scolari, Enuka Okuma, Rob Riggle, Gugu Mbatha Raw

TINTINOVA DOBRODRUŽSTVÍ (USA, NOVÝ ZÉLAND 2011)

Příběh filmu, inspirovaného po celém světě oblíbenými příhodami knižního a comicsového hrdiny Tintina belgického autora, publikujícího pod pseudonymem Hergé, sleduje osudy výjimečně zvídavého mladého reportéra Tintina a jeho věrného psího společníka Filuty. Ti společně narazí na model lodi, který v sobě ukrývá nebezpečné tajemství. Tintin, který je nevědomky vtažen do samého středu několik set let staré záhady, se ocitá na mušce Ivana Ivanoviče Sacharina, ďábelského padoucha, který je přesvědčen, že Tintin ukradl vzácný poklad, spojovaný se zákeřným pirátem zvaným Rudý Rackham. V doprovodu svého psa Filuty, starého mořského vlka kapitána Haddocka a dvojice nešikovných detektivů Kadlece a Tkadlece procestuje Tintin křížem krážem celý svět ve snaze dostat se jako první na místo posledního odpočinku lodi Jednorožec, vraku, který by ve svém nitru mohl skrývat klíč k obrovskému bohatství… A také prastarou kletbu.

THE ADVENTURES OF TINTIN
Animovaný / Dobrodružný / Rodinný / Mysteriózní
USA / Nový Zéland, 2011, 107 min
Režie:
Steven Spielberg
Hudba:
John Williams
Hrají:
Jamie Bell, Daniel Craig, Andy Serkis, Cary Elwes, Nick Frost, Simon Pegg, Toby Jones, Mackenzie Crook, Gad Elmaleh, Tony Curran, Sebastian Roché, Phillip Rhys, Mark Ivanir, Alex Hyde-White, Daniel Mays

TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast