Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

50. LETNÍ FILMOVÁ ŠKOLA: ZAHAJOVACÍM FILMEM LETOŠNÍHO ROČNÍKU JE NOVINKA ŠIMONA HOLÉHO HELLO WELCOME. TRAILER ZDE.

Filmové premiéry od 6. října

Romantická komedie a dvě dramata nabízí promítačky našich kin tento týden nejnověji. Jmenovitě Jeden den s Anne Hathaway, Dream House s Danielem Craigem a Elitní zabijáky v čele s Jasonem Stathamem a Robertem DeNirem.

Jeden den (USA 2011)

Emma (Hathaway) a Dexter (Sturgess) se vídají celých dvacet let, každý rok spolu ale stráví jen jeden den. Seznámili se na večírku po jejich společné promoci 15. července 1988, i přes vzájemné sympatie ale zůstávají jen přátelé. Každý následující 15. červenec odhaluje, jak se oba za rok změnili, odkrývá jejich úspěchy i prohry, navzájem se svěřují se svými zážitky, problémy a nevydařenými láskami. Po letech strávených hledáním štěstí a porozumění – ale také dospíváním a dozráváním – si Emma i Dexter začínají uvědomovat, že klíč k opravdové lásce a spokojenosti mají celou dobu na dosah ruky.

Originální název: One Day
Romantický / Komedie
USA, 2011, 107 min
Režie:
Lone Scherfig
Hudba:
Rachel Portman
Hrají:
Anne Hathaway, Jim Sturgess, Patricia Clarkson, Romola Garai, Jodie Whittaker, Jamie Sives, Ken Stott, Rafe Spall, Matthew Beard, Guy C.A., Georgia King, Tom Mison

Dream House (USA 2011)

Úspěšný vydavatel Will Atenton (Daniel Craig) skončí s prací v New Yorku, aby se společně se svou ženou Libby (Rachel Weisz) a svými dvěma dcerami přestěhoval do klidného městečka v Nové Anglii. Zatímco se ve svém novém životě zabydlují, zjišťují, že jejich dokonalý domov byl dějištěm vraždy matky a jejích dětí. Celé město je přesvědčeno, že zemřeli rukou svého manžela a otce, který celý incident přežil. Když se Will pustí do pátrání o podrobnostech celé tragédie, zavede ho jediná stopa k Ann Patersonové (Naomi Watts), sousedce, která měla k zavražděné rodině velice blízký vztah. Jak Will s Ann společně skládají dohromady hrůznou skládačku událostí, zjišťují, že příběh posledního člověka, který opustil Willův vysněný dům je děsivý právě tak, jako příběh toho, kdo do něj vstoupil po něm.

Originální název: Dream House
Drama / Mysteriózní / Thriller
USA, 2011, 90 min
Režie:
Jim Sheridan
Hudba:
John Debney
Hrají:
Daniel Craig, Naomi Watts, Rachel Weisz, Marton Csokas, Taylor Geare, Elias Koteas, Jane Alexander, Sarah Gadon

Elitní zabijáci (USA 2011)

Pohádkově bohatému ománskému šejkovi zbývá posledních pár měsíců života. Než mu vyměřený čas vyprší, chce dostat na talíři hlavy mužů, kteří zabili jeho tři syny. Nabízí svá ropná pole, což je velmi lákavá nabídka, ovšem odpovídá nelehkému zadání. Obětmi šejkovy odplaty se mají stát příslušníci britských speciálních jednotek (SAS), elitní, všestranně vybavení vojáci, kteří jeho hochy připravili o život během války o Omán. Tuhle pracovní nabídku, ovšem bez konkrétních detailů, dostane Hunter (Robert De Niro), legenda mezi nájemnými zabijáky. Když po příletu do Ománu zjistí, že má zlikvidovat příslušníky SAS, nechce úkol vzít. S tím se tak trochu počítalo, protože Hunter má být jen návnadou ve složité hře, jejímž cílem je najmout na tenhle mimořádný úkol Dannyho (Jason Statham). Hunterův žák a přítel je ve svém oboru absolutní jednička, bohužel ho před časem pověsil na hřebík. Pokud práci vezme a zabije tři esa SAS, zůstane Hunter naživu. V opačném případě má smůlu. A protože Dannymu kdysi zachránil život, je jasné, co se bude dít.
Kromě toho, že trénovaní vojáci nebudou snadnými terči, číhá nebezpečí i v mocné tajné organizaci, která je chrání, a oni pro ni za to vykonávají špinavou práci. V čele „bodyguardů“ příslušníků SAS stojí jejich bývalý člen Spike (Clive Owen), který chce kolegy ochránit za každou cenu. Danny a Spike jsou jako dvě nukleární hlavice letící proti sobě. Takovou akční explozi, k jaké dojde po jejich střetu, jste už dlouho v kině nezažili.

Originální název: Killer Elite
Akční / Thriller / Krimi
USA / Austrálie, 2011, 116 min
Režie:
Gary McKendry
Hudba:
Johnny Klimek, Reinhold Heil
Hrají:
Jason Statham, Clive Owen, Robert De Niro, Yvonne Strahovski, Adewale Akinnuoye-Agbaje, Dominic Purcell, Aden Young, Ben Mendelsohn, Lachy Hulme, Firass Dirani

TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast