Filmové premiéry od 3. listopadu

Velmi zajímavý thriller s Justinem Timberlakem VYMĚŘENÝ ČAS tom, jak čas nahradil peníze jako platidlo, nový film Alice Nellis podle stejnojmenné divadelní hry PERFECT DAYS: I ŽENY MAJÍ SVÉ DNY, rodinná 4D komedie SPY KIDS 4D: STROJ ČASU a pětice původních dokumentů. To je v kostce nabídka premiér tohoto týdne.

VYMĚŘENÝ ČAS (USA 2011)

Představte si, že můžete žít jen do 25 let. Pak zemřete. Pokud nevyděláte, neukradnete nebo nezdědíte nějaký čas navíc. Děj filmu akčního scifi thrilleru Vyměřený čas v hlavní roli s Justinem Timberlakem (Kamarád taky rád, Zkažená úča, The Social Network) se odehrává v blízké budoucnosti, v době, kdy peníze neznamenají vůbec nic. Platí se časem. Will Salas (Justin Timberlake) má na svých životních hodinách zřídkakdy víc než 24 hodin. Žije z minuty na minutu v chudé zóně Dayton a jenom tvrdá práce v továrně mu každý den poskytne další den života. Stejnému osudu čelí i jeho matka Rachel (Olivia Wilde) a spousta dalších lidí v tomto zapadákově. Místní gangy jsou navíc vždy připraveny kohokoliv okrást, byť jen o pár hodin, a klidně tím ukončit jeho život. Jednoho dne Will pomůže před jedním z těchto gangů uniknout bohatému Henrymu (Matt Bomer). Henry za to Willovi daruje celé století času a sám se rozhodne svůj nekonečný život skončit. Will je následně obviněn z jeho vraždy a nezbývá mu nic jiného, než dokázat svoji nevinu. Vydává se na útěk do nejbohatší zóny v New Greenwich, kde na rozdíl od Daytonu nikdo nikam nespěchá. Čas je luxus, který si tu mohou dovolit všichni, protože budou žít stovky ba dokonce tisíce let. V New Greenwich je ale zároveň někdo, kdo Willa přitahuje. Sylvia (Amanda Seyfried) je dcera mimořádně bohatého Philippa Weise (Vincent Kartheiser), která se ve chvíli, kdy Willa přicházejí zatknout strážci času, stává ideálním rukojmím. Vysoká hra o změnu pravidel nespravedlivého světa může začít.

IN TIME
Sci-Fi / Thriller
USA, 2011, 109 min
Režie:
Andrew Niccol
Hudba:
Craig Armstrong
Hrají:
Justin Timberlake, Alex Pettyfer, Olivia Wilde, Amanda Seyfried, Johnny Galecki, Cillian Murphy, Vincent Kartheiser, Elena Satine, Rachel Roberts, Aaron Perilo, Adam Jamal Craig, Bella Heathcote, Matthew Bomer, Yaya DaCosta, Ethan Peck, Toby Hemingway, DeVaughn Nixon

PERFECT DAYS: I ŽENY MAJÍ SVÉ DNY (ČR 2011)

Celý příběh začíná čtyřiačtyřicátými narozeninami Eriky (Ivana Chýlková), která sice nedostane největší kytici, jakou si dovede představit, zato ale pěkné přáníčko od své bývalé švagrové (Zuzana Bydžovská), trapný vzkaz v rozhlasovém pořadu od bývalého manžela (Bob Klepl), krém na vrásky od homosexuálního kamaráda Richarda (Ondřej Sokol) a dárkový striptýz od své nevyzpytatelné matky (Zuzana Kronerová). Přáníčko si doma vystaví, při vzkazu se – ač sama sebe proklíná – dojatě rozpláče a dárkového striptéra jí okamžitě přebere Richard. Takhle vypadá úspěšný život Eriky Oskarové, hvězdy televizního pořadu “Před a po”. Přitom Erika má skoro všechno – vlastní pořad, vyhlášený kadeřnický salón, velký byt s terasou a svobodu, ale s každým přibývajícím rokem víc a víc touží po tom jediném, co nemá – a to je dítě. Erika tedy nastolí plán “Dítě” a pustí se do něj se stejnou vervou, se kterou budovala jak svůj podnik, tak své vlastní já. Jenže některé věci se nalinkovat nedají, například mladičký barman Adam (Vojta Kotek).

Komedie
Česko, 2011, 108 min
Režie:
Alice Nellis
Hrají:
Ivana Chýlková, Zuzana Bydžovská, Zuzana Kronerová, Ondřej Sokol, Vojtěch Kotek, Bohumil Klepl, Jan Vondráček, Igor Chmela, Martha Issová

SPY KIDS 4D: STROJ ČASU (USA 2011)

Marissa Cortez Wilsonová má vše, po čem touží – úspěšného a pohledného manžela, nádherné miminko a dvě úžasně chytré, nevlastní děti… jenže nic není tak růžové, jak se zdá. Její malá dcera si dělá, co chce, dvojčata, Rebecca a Cecil, ji jemně řečeno nesnáší a manžel by ani nepoznal, že doma žije se superšpionkou. Marissin svět se otočí vzhůru nohama, když šílený padouch hrozí ovládnout svět a ona je povolána do akce. Kromě ní jsou však do záchranné mise zapojeni i Rebecca s Cecilem. Nejen že zjistí pravou totožnost své macechy, musí také zapojit své mozkové závity a přijít na to, jak zloducha zneškodnit. Veškerá legrace jde teď stranou. Spy Kids bojují za záchranu stroje času.

Rodinný / Akční / Sci-Fi / Dobrodružný
USA, 2011, 89 min
Režie:
Robert Rodriguez
Hrají:
Rowan Blanchard, Mason Cook, Daryl Sabara, Alexa Vega, Antonio Banderas, Jessica Alba, Joel McHale, Danny Trejo, Jeremy Piven

ČESKÁ RADOST (ČR 2011)

Projekt Česká radost v českých kinech nabídne pět českých dokumentů, které měly premiéru na letošním Mezinárodním festivalu dokumentárních filmů v Jihlavě. Festival se letos zaměřil na globální a sociální témata, která současnou společnost pálí. Jedním z nich jsou i otázky práce a nezaměstnanosti, jimž se v českém prostředí věnoval dokument Závod ke dnu Víta Janečka. Metaforou o nakládání se svobodou, časem a osudem má být časosběrný dokument Venku režisérky Veroniky Sobkové. Dva snímky nabídnou portréty hudebníků. Rock života je setkáním s Oldou Říhou, frontmanem skupiny Katapult, EM a ON je zabroušením Vladimíra Michálka, režiséra hraných filmů, do dokumentárních vod. Pětici dokumentů doplní vítězný film soutěžní sekce Česká radost, po níž je projekt nazván – Pod sluncem tma Martina Marečka.

Napište nám co si myslíte

Nebojte, Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.