Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

50. LETNÍ FILMOVÁ ŠKOLA: ZAHAJOVACÍM FILMEM LETOŠNÍHO ROČNÍKU JE NOVINKA ŠIMONA HOLÉHO HELLO WELCOME. TRAILER ZDE.

Dvojka HRY O TRŮNY a SPARTAKA v dubnu, BORGIOVÉ 2 v červnu

HBO odtajnilo svůj jízdní řád ohledně nejočekávanějších pokračování seriálů této filmové stanice v Česku. SPARTAKUS se k nám vrátí v dubnu a to společně s hrdiny z velkolepé série HRA O TRŮNY. Druhá řada BORGIŮ se objeví nejspíš v červnu a ke konci roku opět upíři z TRUE BLOOD.

Zajímavosti:

HRA O TRŮNY (produkce HBO)

Odklepnutí dalšího natáčení se očekávalo již několik dní před premiérou, HBO už vydávalo jisté signály. Přesto si počkali na první čísla sledovanosti. Výsledek prvního dílu (po třech uvedeních 4,2 mil.) byl natolik dobrý, že nebylo nad čím váhat.
Dalších 10 dílů seriálu se zaměří na děj knihy Střet králů. Vypadá to, že GRRM bude psát scénář k epizodě zaměřující se na děj Bitvy na Čenovodě (otázkou je, jaký na to dostane rozpočet :-)

Reakce médií byly opravdu velmi pochvalné, TV Guide o seriálu napsal, že je to „geniální královský triumf“, Los Angeles Times označily Hru o trůny za „velký a doslova burácející seriál“ a děj za „divoký a okouzlující“. Hollywood Reporter pochválil „vynikající scénář a ohromující vizuální efekty“. Rezence v New York Post uvedla, že „umění režie, herců i výběr místa natáčení jsou naprosto úchvatné, stejně jako masivní rozsah seriálu“. Filmový kanál HBO v den americké premiéry sledovalo celkem 4,2 miliónů diváků.

SPARTAKUS: POMSTA (produkce STARZ)

Dvouletou pauzu mezi první a druhou sérií si vynutila nemoc hlavní hvězdy Andyho Whitfielda. Prequel v podobě mini série Spartacus: Gods of the Arena (Spartakus: Bohové arény) byl jen krátkou šestidílnou náhradou. Není jisté, koho se bude týkat titulní pomsta. Spartakus pořád nezabil všechny ty, kteří můžou za smrt jeho ženy, a nové nevyřízené účty má i Lucretie. Andy Whitfield se bohužel nevrací, loni totiž na následky své nemoci zemřel. Náhradník Liam McIntyre ale vypadá podivuhodně podobně.

BORGIOVÉ 2 (produkce SHOWTIME)

Po pěti odvysílaných epizodách oznámila televize Showtime, že potvrzuje svůj historický seriál The Borgias na druhou sezónu. Desetidílná druhá řada se natáčela loni v létě. Neil Jordan, tvůrce seriálu, bude i nadále sloužit jako výkonný producent a hlavní scénárista a rovněž se opět ujme režie prvních dvou epizod. The Borgias si průměrně získali 1,1 milionu diváků na epizodu, ale jelikož Showtime jako prémiové kabelovka nevysílá reklamy, sledovanost je spíše jen měřítko diváckého úspěchu a při rozhodování o prodloužení či zrušení seriálu se hledí rovněž na mediální a kritický ohlas, který by přitáhl nové předplatitele a udržel stávající.

TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast