Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

50. LETNÍ FILMOVÁ ŠKOLA: ZAHAJOVACÍM FILMEM LETOŠNÍHO ROČNÍKU JE NOVINKA ŠIMONA HOLÉHO HELLO WELCOME. TRAILER ZDE.

Moderátorkou letošních LVŮ je Lucie Bílá | Rozhovor

Zajímavý styl moderování zřejmě opět ukáže Český lev už  3. března 2012. Ceremoniál bude totiž tentokrát moderovat čtrnáctinásobná Česká slavice, držitelka Ceny Thálie a jedenáctinásobná držitelka Ceny TýTý v kategorii Zpěvačka roku LUCIE BÍLÁ. Režisérem večera bude již tradičně PETR VACHLER.


Foto z připravované upoutávky

V první řadě mi to udělalo velikou radost, protože mám ráda změny, mám ráda výzvy a jako beran mám ráda i velké úkoly. Této ankety si velmi vážím a mám pocit, že bychom si mohli být navzájem platní, jak pro tu změnu, tak pro to, jak jsme jiní, čímž teď nemyslím anketu samotnou, ale hlavně Petra Vachlera, který bude psát scénář a který mi tu nabídku dal.


Natáčení upoutávky na hlavní večer

Když mi zavolal, tak jsem zajásala, stejně jako jsem zajásala před lety, když mi zavolal Jára Dušek a nabídl mi být na Lvech hosteskou, která nedá najevo, kdo je, ale jenom podává Lvy předávajícím. To mě tehdy tak pobavilo, že honorářem pro mě byl jen smích, který jsem si u toho užila. Takovéhle věci mám ráda.
Na samotný večer se těším. Nehodlám exhibovat, ani bavit lidi hloupými vtípky, chci tomu večeru sloužit se vší pokorou k těm, kteří si půjdou pro ceny.

ROZHOVOR LUCIE BÍLÁ

Překvapila vás nabídka na moderování Českého lva?

V první řadě mi to udělalo velikou radost, protože mám ráda změny, mám ráda výzvy a jako beran mám ráda i velké úkoly. Této ankety si velmi vážím a mám pocit, že bychom si mohli být navzájem platní, jak pro tu změnu, tak pro to, jak jsme jiní, čímž teď nemyslím anketu samotnou, ale hlavně Petra Vachlera, který bude psát scénář a který mi tu nabídku dal. Když mi zavolal, tak jsem zajásala, stejně jako jsem zajásala před lety, když mi zavolal Jára Dušek a nabídl mi být na Lvech hosteskou, která nedá najevo, kdo je, ale jenom podává Lvy předávajícím. To mě tehdy tak pobavilo, že honorářem pro mě byl jen smích, který jsem si u toho užila. Takovéhle věci mám ráda.
Na samotný večer se těším. Nehodlám exhibovat, ani bavit lidi hloupými vtípky, chci tomu večeru sloužit se vší pokorou k těm, kteří si půjdou pro ceny.

V devatenáctileté historii Českého lva jste po Halině Pawlowské teprve druhou moderátorkou, jinak vždycky hlavní večer vždy moderovali muži.

Opravdu? Tím spíš doufám, že pan režisér nebude litovat nabídky, kterou mi dal. (smích) Moc bych si přála, aby se večer lidem líbil a aby byl nezapomenutelný nejen pro ty, co vyhrajou.

Na co se nejvíc těšíte a čeho se nejvíc bojíte?

Těším se na změnu, kterou to pro mě představuje, a na noblesu, kterou ten večer vždycky má. A čeho se bojím? Přímé přenosy jsou samozřejmě velmi náročná disciplína, ale také mají své kouzlo, protože se během nich dějí nečekané věci, které se dopředu nedají naplánovat a které je třeba zvládnout. To mi vlastně vyhovuje, což neznamená, že se nebudu připravovat. Naopak! Náhoda je fajn, zvlášť když zapracuje ve váš prospěch, ale připravený být musíte, takže už teď jsem za Hujera, vybíráme kostýmy, domlouváme zkoušky…

Petr Vachler říká, že jste nejdražší moderátor v historii Českého lva a nemyslel tím váš honorář, ale vaše oblečení.

(smích) Já to beru jako montérky. Když chcete být v nějakém oboru první, tak podle toho také musíte vypadat a jako si nikdy nedovolím přebírat Českého Slavíka v konfekčních šatech, mimochodem ty poslední byly opravdu hodně drahé, tak si samozřejmě ani moderovat nedovolím v konfekci.
Moje kostýmy ovšem nekončí jen tak v zapomnění, dávám je do různých dražeb, takže jimi dělám radost dál.

Co vy a film? Čeká vás v dohledné době nějaká role?

Po nějaké době, kdy jsem se filmu spíš vyhýbala, cítím, že směřuji zase zpátky. Film mě prostě zajímá a baví a nějak vnitřně cítím, že mu můžu být platná. Pár hezkých rolí už jsem sice hrála, ale pořád čekám na tu, která by byla vyloženě pro mě, čímž vzkazuji všem šikovným režisérům, aby se mě nebáli a pořádně mě čapli za pačesy. Udělám všechno pro to, aby nelitovali. (smích)

Máte Českého slavíka, Cenu Thálie, Cenu TýTý, jen ten Český lev vám chybí do sbírky. Myslíte si, že se někdy dočkáte?

Tak daleko nemyslím. Nikdy jsem nic nedělala s tím, že bych za to měla nebo chtěla něco dostat. Zpívat jsem nezačínala proto, že chci být Česká slavice, ale protože mě to baví a mám to ráda. Je ale pravda, že Českého lva bych chtěla. Ne za svůj výkon, ale kvůli tomu, jak krásná cena to je, opravdu nádherná! Už jsem zkoušela Petra Vachlera přemluvit, aby mi nějakého klidně i docela maličkatého Lva s ulomeným ouškem na památku dal. Zatím se brání, ale já jsem docela dobrá ukecávačka, takže to určitě nevzdávám. (smích)

zdroj: Vachler Art Company/Foto: VAC, Fronk (c) 2012

TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast