Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

50. LETNÍ FILMOVÁ ŠKOLA: ZAHAJOVACÍM FILMEM LETOŠNÍHO ROČNÍKU JE NOVINKA ŠIMONA HOLÉHO HELLO WELCOME. TRAILER ZDE.

Recenze | MUŽ NA HRANĚ

Americké akční thrillery jsou celkem předvídatelné a málokdy se stane, že překvapí něčím převratným. Ani v tomto případě se velké překvapení nekoná. Jde ale o velmi slušně natočený film, který neurazí, ale ani neoslní.

Sam Worthigton (Avatar, Souboj Titánů) hraje bývalého policistu, který sedí ve vězení za krádež diamantu. Z vězení ale uprchne za účelem vlastního očištění. Vstoupí do lobby hotelu Roosevelt v New Yorku, vyjede do jednoho z nejvyšších pater budovy a vyleze na římsu, ohrožuje víc než svůj vlastní život. Na nějakou dobu se zastaví celé město a to včetně několika velice nervózních lidí s velkým tajemstvím.

A nebo je všechno úplně jinak? Ve filmu dále uvidíte krajně nesympatického miliardáře v podání Eda Harrise či detektiva v sukních (Elizabeth Banks), a bratra hlavního hrdiny, kterého hraje Jamie Bell (Billy Eliot).

Fim je plný žánrových klišé, naproti tomu slušných hereckých výkonů, krom Worthingtona potvrzuje Jamie Bell svůj vstup mezi herecké špičky. Dokázal to už minulý rok ve Fukunagově Janě Eyrové. Ve filmu najdete několik poměrně slušných hlášek a díky preciznosti natočení, střihu, dramaturgii i kameře nespadá do zapomenutelné průměrnosti. Dovedu si představit, že si díky pár originálním momentům i za několik let vzpomenu o co šlo.

I díky Edu Harrisovi, který dokázal vytvořit na poměrně malém prostoru postavu, se kterou se opravdu nemůžete ani nechcete ztotožnit. Je tak slizký a nesympatický, až je to tak trochu pohádkové. Zlo a dobro je odlišeno opravdu markantně.
Film vás do děje vtáhne opravdu velmi rychle. Kritizovat musím závěr, který je v pravdě tuctový a některé momenty jsou až směšné. Ale pokud chcete vypnout a bavit se, je tenhle snímek pro vás.
Každopádně si troufám tvrdit, že za své peníze dostanete v kině slušnou porci zábavy.

Tereza Koubková, totalfilm.cz
(Foto: HCE) Popisky fotek po najetí myší

MAN ON LEDGE
Premiéra: 9. února 2012 (HOLLYWOOD CLASSIC ENTERTAINMENT)
Thriller / Krimi
USA, 2012, 102 min
Režie: Asger Leth
Hrají: Sam Worthington, Jamie Bell, Anthony Mackie, Elizabeth Banks, Ed Harris, Edward Burns, Kyra Sedgwick, Genesis Rodriguez, Titus Welliver, William Sadler

TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast