Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

50. LETNÍ FILMOVÁ ŠKOLA: ZAHAJOVACÍM FILMEM LETOŠNÍHO ROČNÍKU JE NOVINKA ŠIMONA HOLÉHO HELLO WELCOME. TRAILER ZDE.

THE ARTIST favoritem v sezóně cen – má i francouzské CÉSARY

Výsledkovou sezónou filmových ocenění velmi úspěšně prochází němý snímek THE ARTIST. Zítra bude navíc bojovat o několik Oscarů. Nominován je v deseti kategoriích. Uvnitř článku najdete nejzajímavější vítěze francouzských výročních filmových cen.

Michel Hazanavicius a Bérenice Bejo

(PAŘÍŽ)
The Artist (Umělec) dostal letošního Césara za nejlepší film. Během večera získal ještě několik dalších Césarů, v kategorii nejlepší režisér, nejlepší herečka a nejlepší hudba.
Jsme dnes hodně nahoře, udělal se z toho moc hezký příběh, je to hodně dojemné,“ řekl během děkovacího proslovu Michel Hazanavicius, který předtím už přebíral cenu za nejlepšího režiséra.

Vítězové letošních Césarů

V 37. ročníku udělování Césarů získala cenu za nejlepší herečku v hlavní roli v The Artist Bérénice Béjo. Naopak zklamání večer přinesl pro Jeana Dujardina, který ve stejném filmu neuspěl v kategorii nejlepší herec. Kromě těchto kategorií dostal THE ARTIST Césara ještě za kameru a dekorace. Zítra bude bojovat o deset Oscarů v KODAK THEATRE v Los Angeles.

Omar Sy

Omar Sy získal jediného Césara, pro rovněž favorizovaný snímek Nedotknutelní (INTOUCHABLES).

Čestného Oscara nakonec dostala britská herečka Kate Winsletová, která získala cenu od Romana Polanského, který jí obsadil do snímku BŮH MASAKRU, za který dostal spolu s Yasminou Rezou Césara za nejlepší filmovou adaptaci.

Kate Winslet

TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast