Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

50. LETNÍ FILMOVÁ ŠKOLA: ZAHAJOVACÍM FILMEM LETOŠNÍHO ROČNÍKU JE NOVINKA ŠIMONA HOLÉHO HELLO WELCOME. TRAILER ZDE.

Česká televize představila své nejnovější projekty

Česká televize na dnešní tiskové konferenci představila 7 nových projektů dramatické tvorby, napříč žánry. Jak poznamenal generální ředitel ČT Petr Dvořák, jedná se o úplně nové projekty, které nebyly zděděny po minulém vedení ČT.

(Praha, vlastní zpráva)

Šéf televize také řekl, že je potěšen, že ČT může prezentovat pořady v takovém žánrovém rozsahu. Pořady posuzovala tkzv. programová rada. “Obecně by ČT chtěla věnovat důraz na kreativitu, kvalitu, respekt a odvahu, což jsem také uvedl ve svém kandidátském projektu,“ dodal generální ředitel ČT.

Generální ředitel ČT Petr Dvořák

Robert Sedláček představil projekt ČESKÉ STOLETÍ. “Je to takový pokus o psychologizaci českých dějin, vzali jsme 8 klíčových českých historických událostí. Jedná se o psychologickou analýzu “jedné noci” Není to rekonstrukce historických dějů, ale dramatické okamžiky, ve kterých slavné osobnosti prožívaly pochyby, odhodlání i strach, slibuju vám dramatické okamžiky z novodobých českých dějin.“

Robert Sedláček

Cyklus NEVINNÉ LŽI představila Tereza Vrábelová. Navazuje na tvorbu renomované autorky a režisérky (Soukromé pasti). Jednotlivé příběhy spojuje téma lži, která zamotala životy hlavních hrdinů a jejich blízkých. První film z cyklu bude režírovat Alice Nellis. V cyklu samostatných příběhů by se měly objevit Aňa Geislerová, Lukáš Vaculík, Ivan Trojan, Michal Dlouhý, Daniela Kolářová, Lukáš Vaculík či Tereza Brodská.¨

Tereza Vrábelová

Seriál ENTENTÝKY bude velký návrat humoru a nadhledu, řekl Pavel Anděl. Vytvořila ho scénáristka Lucie Konečná. Vyprávění by mělo přinést krom humoru i poctivost a kvalitu ve scénáristické práci.
Námět si bere to nejlepší ze Sexu ve městě, s tím rozdílem, že hlavní hrdinky se nebudou bavit jen o sexu, ale řeší i vztahy, děti a rodinu. Tento seriál je jiný v tom, že narozdíl od jiných seriálů v něm děti netvoří jenom kulisu, řekla autorka Lucie Konečná. V hlavních rolích se představí Jitka Schneiderová, Kateřina Hrachovcová, Petr Čtvrtníček, Filip Čapka a Kristýna Kociánová či Zuzana Kajnarová nebo Martin Písařík.

Lucie Konečná

CIRKUS BUKOWSKY je čistokrevná detektivka, jejíž pilotní díl se účastnil podzimního klání SOUBOJE SERIÁLŮ. Ačkoliv nezvítězil, vedení si přálo jeho pokračování. „Vzniknout by mělo 12 dílů”, prozradil jeho režisér Jan Pachl. Pavel Řezníček má hlavní roli, můžete se těšit také na Boba Klepla, Vandu Hybnerovou, Nelu Boudovou či Martin Pechlát.

Cirkus Bukowsky

Filip Remunda s Vítem Klusákem připravili nový projekt ČESKÝ ŽURNÁL. “Měl by reflektovat události roku 2012. A to už vyzkoušenou vlastní metodou”, říká Filip Remunda. “Rozhodně nebudeme vyvážení, či politicky korektní”, dodal. Vznikne 5 solitérních filmů. Témata jsou zpracována s ironií, humorem a bez předsudků. Projekt by měl vyprovokovat diváka ke změně sterotypních postojů a předsudků.

Tvůrci budou rádi, pokud veřejnost upozorní na jevy, které by stály za natočení na adrese: ceskyzurnal@ceskatelevize.cz

FENOMÉN UNDERGROUND ležel v České televizi 5 let. “Měli jsme dojem, že to unikátní společenství českého undergroundu, které nemá ve světě obdoby a procházelo našimi dějinami, by si zasloužilo důkladný pohled, prozradil Břetislav Rychlík. 42 dílů dokumentu se bude natáčet tři roky a vysílat by se měly v roce 2014. V tuto chvíli se na seriálu podílí 4 režiséři: Jana Chytilová, Jiří Fiedor, Václav Křístek a jmenovaný Břetislav Rychlík, který je i spoluautorem celého projektu.

Čestmír Franěk prezentoval publicistický cyklus SBOHEM, ČESKOSLOVENSKO, jehož záměrem není přesné mapování historických událostí, které vedly k rozpadu Československa, ale spíše zachycení přímých výpovědí, pocitů “tenkrát” a “dnes”. Scénář píší Jiří Podlipný, Vladimír Kučera, Václav Křístek, Jiří Fiedor či Ivan Stehlík.

Na tiskové konferenci také padlo, že Kavčí hory letos opět chystají další pokračování pořadu StarDance.

Na závěr dodala tisková mluvčí České televize Michaela Fričová, že byl představen pouze průřez schválenými pořady, a že veřejnoprávní televize pochopitelně posílá do výroby i mnohé další nové projekty.

připravil: (AC) Totalfilm.cz

TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast