Recenze | JAK PORODIT A NEZBLÁZNIT SE

Plynatost, akné, zácpa, nateklé klouby, únava, úzkost. Kdo se chce na to dívat? Ženy zřejmě ano. Nicméně pro vás, pánové by návštěva kina s partnerkou byla tentokrát opravdu za trest. Nejde o téma. Pokud by těhotenské příběhy byly zpracovány vtipně a dobře, nebyl by tu vůbec žádný problém. To bohužel neplatí o této nové americké komedii.
Film je natočen podle amerického bestselleru Co čekat v radostném očekávání. Pokud je kniha stejně pitomá jako film, což pochybuji, bůh nás chraň!

Skyler (Brooklyn Decker) a Ramsey (Dennis Quaid)

Jak porodit a nezbláznit se skutečně není dobrá komedie. Obsahuje všechna žánrová klišé na které si jen vzpomenete. Nuda, nuda, nuda. Ve filmu se potkáte s pěti dvojicemi partnerů, které jsou společně v očekávání potomka. Pochopitelně jsou zastoupeny všechny věkové a sociální skupiny, tak aby se divačka mohla vždy dobře identifikovat se svou hrdinkou.

Jennifer Lopez a Rodrigo Santoro

Koncepce klasiky typu Láska nebeská zde rozhodně nefunguje. Jako vždy se ve filmu tohoto typu objevuje nespočet hollywoodských celebrit, které ale dostávají velmi málo prostoru. Skáčeme od jednoho tandemu ke druhému a ve výsledku máme pocit, že padáme do rozbitého mixéru.

Plochá postava televizní cvičitelky Cameron Diaz není ani vtipná či dokonce identifikovatelná. Dialogy s jejím partnerem jsou úžasně tupé a každá těhotná žena v České republice řeší zcela jistě zásadnější problémy než předkožku svého ještě nenarozeného syna.

Chlapská parta (Jak porodit a nezbláznit se)

Debaty Dennise Quaida s jeho mladou partnerkou Brooklyn Decker také nejsou příliš vtipné, spíš trapné. Osvěžující je snad jen mladá dvojice v podání Chace Crawforda s Anny Kendrick. Kdyby ta dostala více prostoru, mohlo to být celé koukatelnější.

Thomas Lennon a Joe Manganiello (Jak porodit a nezbláznit se)

Nejschůdnějšími  jsou schůzky otcovské party na hřišti, v níž především září momenty s Joe Manganiellem, který zaprděným tatíkům připomíná základy jejich vlastního mužství. A tak tedy momenty, kdy tento macho svalovec zvedá vlastní tělo na hrazdě jednou rukou a mezitím debatuje s kamarády, rozesmály oprávněně celé kino.

Chace Crawford a Anna Kendrick (Jak porodit a nezbláznit se)

Celebrity Cameron Diaz, Elizabeth Banks, Jennifer Lopez, Dennis Quaid, Brooklyn Decker, Anny Kendrick, Chace Crawford a Matthew Morrison se zoufale snaží. Ale místo snahy uhrát něco tam, kde není nic, by si měli podat režiséra Kirka Jonese a především scénáristky Shaunu Cross a Heather Hach. Tristní zjištění že právě ženy vyplodily film plný nesmyslných a tupých dialogů o těhotenství. Shauna Cross byla v právě v požehnaném stavu, když scénář psala. Zřejmě trpěla nedokrvením mozku. Sama k tomu říká: „Chtěla jsem, aby film představoval moderní pohled na těhotenství a jak ho prožívají ženy v současnosti.“
Paní scénáristko, to se skutečně nepovedlo.

20% je za svaly Joe Manganiella, vtipnou scénu na konci a Elizabeth Banks, která jediná hrála těhulku uvěřitelně.

-AC- totalfilm.cz
Foto: Hollywood Classic Entertainment

Jak porodit a nezbláznit se
What to Expect When You’re Expecting
Ako porodiť a nezblázniť sa
Komedie / Drama / Romantický
USA, 2012, 110 min

Režie: Kirk Jones
Hrají: Anna Kendrick, Elizabeth Banks, Cameron Diaz, Brooklyn Decker, Jennifer Lopez, Dennis Quaid, Joe Manganiello, Rodrigo Santoro, Chace Crawford, Thomas Lennon, Ben Falcone, Matthew Morrison, Chris Rock, Wendi McLendon-Covey, Cheryl Cole, Rebel Wilson, Matthew Lintz, Macsen Lintz, Rob Huebel, Amir Talai, Jeff Chase

 

Článek jsme oštítkovali takto:

Napište nám co si myslíte

Nebojte, Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.