Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

50. LETNÍ FILMOVÁ ŠKOLA: ZAHAJOVACÍM FILMEM LETOŠNÍHO ROČNÍKU JE NOVINKA ŠIMONA HOLÉHO HELLO WELCOME. TRAILER ZDE.

Jackson a Warneři udělají z Hobita trilogii

Peter Jackson už na Comic Conu potvrdil, že při natáčení Hobita bylo pořízeno tolik materiálu, že z něj bude možné sestříhat dva dlouhé filmy nebo tři filmy v rozumné délce. Pochopitelně se také počítá se speciálními režisérskými verzemi pro DVD a BD, tak jak tomu bylo v případě Pána prstenů.
Režisér Hobita začal se studiem Warner Bros o možnosti vzniku třech dílů jednat. Warneři tím jsou pochopitelně nadšeni. Víc filmů = více tržeb. V tuto chvíli prý zástupci studia, Jackson a scénáristky jednají o možnostech jak Hobita rozdělit do třech částí a jak finančně náročné by to asi bylo.

Hobit (Foto: Warner Bros)

Pokud by se plán potvrdil, dotáčky ke druhému dílu se rozšíří a herci se v roce 2013 vrátí na Nový Zéland na čtvrt roku.
Sice to vypadá, že studio spolu s Jacksonem chce na divácích vydělat co nejvíc, ale v případě tohoto režiséra mají alespoň jistotu že za své peníze dostanou kvalitní produkt.

(aktualizováno 31.7. 2012 ve 12:13):

Novozélandský režisér Peter Jackson dnes na Facebooku potvrdil, že ze snímku Hobit udělá celou trilogii. Třetí díl by do kin podle serveru Variety mohl přijít v létě 2014.

„Po skončení natáčení jsme si konečně sedli a podívali se na celý nabraný materiál. A měli jsme z něj takovou radost, že jsme se rozhodli to risknout a zkusit tenhle příběh odvyprávět úplně celý.“ 

článek britského Total Filmu

připravil: totalfilm.cz

TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast