Filmové premiéry od 30. srpna

Zásadní snímek KLIP mladé srbské režisérky Maja Milos mohli vidět už návštěvníci červencového karlovarského festivalu. Premiéru si za účasti režisérky odbyde na pražském Fresh Film Festu, kde vstoupí dnes do běžné distribuce. Film provokuje explicitním zobrazením sexu, násilí a nevázaného života teenagerů v Bělehradě. LET´S DANCE: REVOLUTION je proti tomu barevná procházka růžovou zahradou, ještě k tomu s pěknými lidmi, songy a trojrozměrnými tanečními výkony. Hezkou zábavu.

KLIP (SRBSKO, 2012)

Radikální film chladnokrevně zachycující život dospívající dívky v současném Srbsku provokuje nejen explicitními sexuálními záběry, ale především pokládá otázku, jak moc ovlivňují nastupující generaci digitální revoluce a proměny tradičních hodnot. Srbský film

V programu Fresh Film Fest

KLIP je čerstvým vítězem prestižního rotterdamského festivalu, kde zaujal především silou a autentičností své výpovědi. Příběh šestnáctileté Jasny, která se snaží definovat své místo ve světě a dospět, je totiž na samé hraně toho, co o dnešních teenagerech chceme vědět. Jasna je bezhlavě zamilovaná do o něco staršího Djoleho, ale jejich vztah je spíše než na romantických procházkách založen na divokých mejdanech plných drog, alkoholu, rozvášněného balkánského popu, násilí a sexu, který si natáčejí na mobilní telefony, ostatně stejně jako celý svůj život.

Tento film není vhodný pro osoby mladší 18ti let!

RECENZE KLIP ZDE

KLIP

drama
Srbsko, 2012, 100 min
Režie: Maja Milos
Hrají: Isidora Simijonovic, Vukasin Jasnic, Sanja Mikitisin

LET´S DANCE: REVOLUTION (USA, 2012)

Mladá tanečnice Emily (Kathryn McCormick) přijíždí do Miami s velkým snem tančit na profesionální úrovni. Na jedné plážové party se seznámí se Seanem (Ryan Guzman) a protančí s ním celou noc. Sean vede kontroverzní pouliční taneční hnutí MOB, které se drze dere vpřed a tančí na nejrušnějších místech ve městě a také v netradičních prostorách jako jsou muzeum nebo banka. Občas si vyberou rušnou křižovatku. Prostě to rozbalí všude, kde vzbudí pořádný rozruch. Tancem provokují běžné kolemjdoucí a strhávají na sebe i pozornost médií. Jejich hlavním cílem, je způsobit co největší šok a být pořádně vidět i slyšet.

Let’s Dance: Revolution
Step Up Revolution
Hudební / Romantický / Drama USA, 2012, 93 min
Režie: Scott Speer
Hrají: Adam G. Sevani, Megan Boone, Tommy Dewey, Morgane Slemp

Napište nám co si myslíte

Nebojte, Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.