Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

50. LETNÍ FILMOVÁ ŠKOLA: ZAHAJOVACÍM FILMEM LETOŠNÍHO ROČNÍKU JE NOVINKA ŠIMONA HOLÉHO HELLO WELCOME. TRAILER ZDE.

FRESH FILM FEST: Co se děje ve čtvrtek 30. srpna

Dnes večer na Fresh Film Festu uvede svůj snímek KLIP režisérka Maja Milos. V malém sále Světozoru můžete shlédnout dokument The War Game, který dlouho pro svou výbušnost ležel v archivu BBC. ČERNÁ TŮŇ vypráví o domnělé rodině zabijáků. V prostoru NoD se v rámci doprovodného programu koná koncert kapely Anatopia.

KLIP

Film KLIP osobně uvede jeho režisérka a členka poroty FFF Maja Milos. Vidět ho mohli diváci MFF KV. Na festivalu v Rotterdamu dokonce získal hlavní cenu.

Klip (r: M. Milos)

Radikální film, který zachycuje život dospívající dívky v současném Srbsku. Jasna je bezhlavě zamilovaná do Djoleho, ale jejich vztah je spíš než na romantice založen na divokých mejdanech plných drog, alkoholu, rozvášněného balkánského popu, násilí a sexu, který si natáčejí na mobilní telefony, jako ostatně celý svůj život. Provokuje, ale především klade otázku, jak moc ovlivňují nastupující generaci digitální revoluce a proměny tradičních hodnot.

»SVĚTOZOR (20:15), 100 min.

Maja Milos (1983, Bělehrad)

absolvovala v roce 2008 katedru filmové a televizní režie na Fakultě dramatických umění v Bělehradě. Během studií natočila jedenáct krátkometrážních filmů a dokumentů. Navštěvovala přednášky na La Fémis v Paříži (2006). Účastnila se Talent Campusu na 56. Berlinale. Od roku 2005 pracuje jako asistentka režie a castingová režisérka celovečerních filmů.

Maja Milos

THE WAR GAME

War Game (r: P. Watkins)

Drama Petera Watkinse z roku 1965, založené na faktech nahánělo takovou hrůzu, že BBC ho na dlouhá léta stáhla ze svého programu. Zabývá se hrůznými následky jaderného výbuchu v osídlené části Velké Británie – zpustošení a destrukce, bezpráví a choroby.

»Světozor – Malý sál (20:00)

ČERNÁ TŮŇ

Černá tůň (r: Tom Kingsley, Will Sharpe)

Členové obyčejné britské rodiny jsou obviněni z vraždy poté, co jim na jídelním stole zemře neznámý člověk. Během okamžiku, kdy se věc provalí, jsou Thompsonovi označeni jako “rodina zabijáků”. Znepokojivý, melancholický a přesto podmanivý, úsměvný film, natočený s omezeným rozpočtem, sleduje rodinu, která se pokouší zprostit obvinění a očistit své jméno.

»KINO 35 (19:30)

Tom Kingsley
točí ve společnosti Blink Productions reklamní spoty a videoklipy (Fatboy Slim, Darwina Deez), v roce 2010 byl nominován na cenu Music Video Awards.
Will Sharpe
nedávno dokončil scénář pilotních dílů seriálů Hat Trick a Tiger Aspect a jako herec se objevil ve druhé sérii televizního seriálu britské BBC1 „Sherlock“.

Tom Kingsley, Will Sharpe

 

Doprovodný program TIP:

Anatopia

Anatopia je kapela plná divoké a výbušné energie složená z Henrietty Morgenstern a Klause Plotzlischa. Je to hudební duo, milostný poměr, přehlídka zrůd, mezigalaktický kabaret, punkový koncert, vědeckofantastický film a mnohočetná žonglérská šou.

Více

» Čtvrtek 30. srpna od 20:00, NoD

podrobně o programu: http://www.freshfilmfest.net
programová brožura ke stažení 

TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast