FRESH FILM FEST: Co se děje ve čtvrtek 30. srpna

Dnes večer na Fresh Film Festu uvede svůj snímek KLIP režisérka Maja Milos. V malém sále Světozoru můžete shlédnout dokument The War Game, který dlouho pro svou výbušnost ležel v archivu BBC. ČERNÁ TŮŇ vypráví o domnělé rodině zabijáků. V prostoru NoD se v rámci doprovodného programu koná koncert kapely Anatopia.

KLIP

Film KLIP osobně uvede jeho režisérka a členka poroty FFF Maja Milos. Vidět ho mohli diváci MFF KV. Na festivalu v Rotterdamu dokonce získal hlavní cenu.

Klip (r: M. Milos)

Radikální film, který zachycuje život dospívající dívky v současném Srbsku. Jasna je bezhlavě zamilovaná do Djoleho, ale jejich vztah je spíš než na romantice založen na divokých mejdanech plných drog, alkoholu, rozvášněného balkánského popu, násilí a sexu, který si natáčejí na mobilní telefony, jako ostatně celý svůj život. Provokuje, ale především klade otázku, jak moc ovlivňují nastupující generaci digitální revoluce a proměny tradičních hodnot.

»SVĚTOZOR (20:15), 100 min.

Maja Milos (1983, Bělehrad)

absolvovala v roce 2008 katedru filmové a televizní režie na Fakultě dramatických umění v Bělehradě. Během studií natočila jedenáct krátkometrážních filmů a dokumentů. Navštěvovala přednášky na La Fémis v Paříži (2006). Účastnila se Talent Campusu na 56. Berlinale. Od roku 2005 pracuje jako asistentka režie a castingová režisérka celovečerních filmů.

Maja Milos

THE WAR GAME

War Game (r: P. Watkins)

Drama Petera Watkinse z roku 1965, založené na faktech nahánělo takovou hrůzu, že BBC ho na dlouhá léta stáhla ze svého programu. Zabývá se hrůznými následky jaderného výbuchu v osídlené části Velké Británie – zpustošení a destrukce, bezpráví a choroby.

»Světozor – Malý sál (20:00)

ČERNÁ TŮŇ

Černá tůň (r: Tom Kingsley, Will Sharpe)

Členové obyčejné britské rodiny jsou obviněni z vraždy poté, co jim na jídelním stole zemře neznámý člověk. Během okamžiku, kdy se věc provalí, jsou Thompsonovi označeni jako “rodina zabijáků”. Znepokojivý, melancholický a přesto podmanivý, úsměvný film, natočený s omezeným rozpočtem, sleduje rodinu, která se pokouší zprostit obvinění a očistit své jméno.

»KINO 35 (19:30)

Tom Kingsley
točí ve společnosti Blink Productions reklamní spoty a videoklipy (Fatboy Slim, Darwina Deez), v roce 2010 byl nominován na cenu Music Video Awards.
Will Sharpe
nedávno dokončil scénář pilotních dílů seriálů Hat Trick a Tiger Aspect a jako herec se objevil ve druhé sérii televizního seriálu britské BBC1 „Sherlock“.

Tom Kingsley, Will Sharpe

 

Doprovodný program TIP:

Anatopia

Anatopia je kapela plná divoké a výbušné energie složená z Henrietty Morgenstern a Klause Plotzlischa. Je to hudební duo, milostný poměr, přehlídka zrůd, mezigalaktický kabaret, punkový koncert, vědeckofantastický film a mnohočetná žonglérská šou.

Více

» Čtvrtek 30. srpna od 20:00, NoD

podrobně o programu: http://www.freshfilmfest.net
programová brožura ke stažení 

Napište nám co si myslíte

Nebojte, Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.