Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

50. LETNÍ FILMOVÁ ŠKOLA: ZAHAJOVACÍM FILMEM LETOŠNÍHO ROČNÍKU JE NOVINKA ŠIMONA HOLÉHO HELLO WELCOME. TRAILER ZDE.

Začíná Fresh Film Fest – hlavním tématem je Manipulace

Devátý ročník mezinárodního filmového festivalu Fresh Film Fest zahájí dnes večer psychologické drama Bestie, zatím poslední snímek dánského režiséra Christoffera Boeho, který za svůj debut Reconstruction získal v roce 2003 prestižní Zlatou kameru v Cannes a před dvěma roky byl i členem poroty Fresh Film Festu. „Snímek o temných stránkách lásky je důkazem Boeho citu pro obrazy, které vás nadchnou, slabosti pro milostné příběhy a náklonnosti k jeho drahým hercům,“ uvádí dramaturg Michal Hogenauer. Total Film se bude dění na festivalu podrobně věnovat a zároveň vám přinese recenze některých snímků, které budou mít na festivalu premiéru a čeká je česká distribuce.

Wrong (r: Quentin Dupieux)

Maraton téměř 120 soutěžních i nesoutěžních projekcí a řady doprovodných akcí pak zakončí v neděli 2. září americká bizarní komedie Wrong režiséra Quentina Dupieuxe, která byla letos vybrána na festival v Sundance. Dolph Springer se jednoho rána probudí a zjistí, že ztratil lásku svého života, psa Paula. „Na výpravě s cílem získat Paula (a svůj život) zpět, mění od základu životy druhých: nymfomanky rozvážející pizzu, souseda, závislého na běhání a hledajícího úplnost, prospěchářského francouzsko-mexického zahradníka a nevyrovnaného zvířecího detektiva. Zároveň čelí Dolph nebezpečí, že přijde o něco ještě důležitějšího, o rozum,“ líčí Michal Hogenauer.

Hlavním tématem letošního Fresh Film Festu je MANIPULACE. Pořadatelé festivalu považují toto téma za  aktuální. Každý se s ním setkává v podstatě denně. V rámci tohoto tématu se představí dílo dokumentaristy a průkopníka stylu dokudrama Petera Watkinse, včetně Oscarového snímku THE WAR GAME nebo PUNISHMENT PARK a zásadní části jeho čtrnáctihodinového díla THE JOURNEY.

War Game (r: P. Watkins)

Představí se i dokument WikiLeaks: Secret and Lies, který mapuje vývoj událostí spojených s Juliannem Assangem či FUNNY GAMES od Michaela Hanekeho.

Funny Games (r: Michael Haneke)

V rámci doprovodného programu proběhne speciál CO VŠECHNO CHCETE VĚDĚT O SERIÁLU 30 PŘÍPADŮ MAJORA ZEMANA A BÁLI JSTE SE NA TO ZEPTAT, Daniel Růžička (ČT) a Petr Cajthaml promítnou části seriálu a vysvětlí jeho vznik a propagandu s ním spojenou.

Připravil: Totalfilm.cz, Fresh Film Fest © 2012

TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast