Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

50. LETNÍ FILMOVÁ ŠKOLA: ZAHAJOVACÍM FILMEM LETOŠNÍHO ROČNÍKU JE NOVINKA ŠIMONA HOLÉHO HELLO WELCOME. TRAILER ZDE.

Filmové premiéry od 27. září

SOUSEDSKÁ HLÍDKA s Benem Stillerem, návrat rekonstruovaného filmu HOŘÍ, MÁ PANENKO, dle slov Miroslava Ondříčka v ještě lepší kvalitě než v dobách uvedení, vězni nacvičující Shakespeara v italském filmu CAESAR MUSÍ ZEMŘÍT, ověnčeném festivalovými cenami, Bradley Cooper v NABOŘ A UJEĎ a DIVOŠI Olivera Stonea. Nabídka dnešního premiérového čtvrtka.

SOUSEDSKÁ HLÍDKA (USA, 2012)


Na klidném předměstí středoamerického městečka Glenview se stane zločin. Proto se jeden z jeho nejaktivnějších obyvatel Evan (Ben Stiller), který své město miluje nade vše, rozhodne založit vlastní domobranu s názvem Sousedská hlídka. Hlídka má na městečko a jeho obyvatele dávat pozor, aby do něj nepronikl žádný nekalý živel. Přidají se k ní i Evanovi tři kamarádi, i když z ne tak ušlechtilých důvodů jako on. Bob (Vince Vaughn) chce především uniknout rodinnému stereotypu, chce se bavit a Sousedskou hlídku bere jako dobrou výmluvu jak vypadnout ven s klukama na pivo a pobavit se u hazardních her. Obtloustlého chlapce Franklina (Jonah Hill) vyrazili ze školy a tak se rozhodl, že si splní sen a přidá se k policejnímu sboru. Tam ho ovšem nevzali s vysvětlením, že je vražedným maniakem. A tak chce prostřednictvím Sousedské hlídky všem a především policii dokázat, co v něm je a jakou policie udělala chybu, tím, že ho nevzala do svých řad. Jamarcus (Richard Ayoade) se do Glenview právě přistěhoval. Po čtrnácti letech manželství se šťastně rozvedl, čímž získal spoustu volného času a vlastně nemá do čeho píchnout. Do Sousedské hlídky se přidal v naději, že jim jednou zavolá mladá krásná Asiatka a on jí bude muset zachránit a obšťastnit. Většina členů Sousedskou hlídku nebere příliš vážně. Jedině Evan sám sebe vidí jako dokonalý mravní vzor pro společnost. Bohužel jeho okolí tento názor nesdílí a za zády si z něj všichni obyvatelé Glenview utahují.
Jednoho dne se ale stane něco, čím jim povedená partička potrhlé domobrany vytře zrak. Při jedné z obhlídek města narazí na odporné emzáky neboli nepěkné mimozemšťany, kteří chtějí zaútočit na naši zemi. A od té chvíle je osud lidstva pouze v rukách neohrožené, nebojácné a nešikovné Sousedské hlídky. To se máme na co těšit….

Sousedská hlídka
THE WATCH
Komedie / Sci-Fi
USA, 2012, 102 min

Režie: Akiva Schaffer
Hrají: Jonah Hill, Ben Stiller, Vince Vaughn, Rosemarie DeWitt, Richard Ayoade, Billy Crudup, Doug Jones, Will Forte, Nicholas Braun, Jorma Taccone, Justin Wheelon, R. Lee Ermey

NABOŘ A UJEĎ (USA, 2012)


Charlie Bronson riskuje svou skrytou identitu, aby se se svou přítelkyní dostal do Los Angeles, kde na ně čeká jejich životní šance. Brzy je však vyčmuchá Charlieho bývalý kamarád z gangu a chce, co mu patří. Zábavný road – trip se tak mění v bláznivou honičku, do které se připletou i Federálové a banda podivínů.

Naboř a ujeď
Hit and Run
Akční / Komedie / Romantický / Road movie
USA, 2012, 100 min

Režie: David Palmer, Dax Shepard
Hrají: Bradley Cooper, Kristen Bell, Kristin Chenoweth, Beau Bridges, Michael Rosenbaum, Dax Shepard, David Koechner, Tom Arnold, Joy Bryant, Ryan Hansen, Jason Bateman

HOŘÍ, MÁ PANENKO (ČESKO, ITÁLIE, 1967, 2012)

Autorem námětu a scénáře je známá a osvědčená trojka Miloš Forman, Jaroslav Papoušek a Ivan Passer. Modelový průzkum českého maloměšťáctví ve vypouklém zrcadle zvýrazňujícím hospodské vztahy, prázdné hlavy, dlouhé prsty a plytké svědomí, se odehrává na pozadí hasičského bálu. V karikování a pranýřování české národní povahy jsou režisér Forman a kameraman Miroslav Ondříček doslova nelítostní. Komedie se brzy mění v tragickou frašku s citem pro detail, gesto a dialog. V zobrazení požárnického plesu se spojují groteskní gagy s nekompromisním odhalením lidské přízemnosti a tuposti. Mravní stav společnosti se tu zrcadlí především v postavách starých lidí, obětí organizačních zmatků, živelných katastrof a hlouposti svých bližních, kteří svoji nekulturnost a nesvobodu považují za normální.

Hoří, má panenko
The Firemen’s Ball
Komedie
Československo / Itálie, 1967, 71 min

Režie: Miloš Forman
Hudba: Karel Mareš
Hrají: Jan Vostrčil, Josef Šebánek, Ladislav Adam, Vratislav Čermák, František Debelka, Václav Novotný, František Paska, František Reinstein, Josef Řehořek, Josef Valnoha, J. Řeháček, Josef Kolb, Milada Ježková, František Svět, Jan Stöckl, Antonín Blažejovský, Josef Kutálek, Stanislav Holubec, Alena Květová

DIVOŠI (USA, 2012)

Vypravěčka Ophelia (Blake Lively) žije ve spokojeném postmoderním uspořádání se dvěma chlapci, kteří ji milují, a ona miluje je. Vzájemně na sebe nežárlí, jsou totiž výjimeční. Chon (Taylor Kitsch) si jako bývalý elitní voják a žoldák vypěstoval ke světu poněkud cynický přístup, naopak nadaný botanik Ben (Aaron Taylor-Johnson) by ho chtěl neustále zachraňovat. Odlišné povahy spojují společné zážitky ze školy a také podnikání. Díky Benovým schopnostem a Chonovým kontaktům prodávají nejlepší trávu v celé Kalifornii. Je to celkem bezpečné podnikání, zvlášť když mají pod palcem agenta z protidrogového (John Travolta). Jen pár kilometrů na jih od téhle idyly ale operují mexické kartely a jednomu z nich se Benův a Chonův „podnik“ zalíbí natolik, že se s ním rozhodnou spolupracovat. Kluci nejsou blázni, aby si zahrávali s ohněm, a velkorysou nabídku odmítnou, jenže šéfka kartelu (Salma Hayek) nepovažuje „Ne“ za odpověď. Na získávání správných odpovědí má svého zlého muže (Benicio Del Toro) a taky schopnost vyhmátnout slabé místo svých oponentů. V Benově a Chonově případě je to jejich Ophelia. Jenže když výjimečným hochům sáhnete na jedinou „věc“, která má v jejich životě smysl, můžete počítat s tím, že se dočkáte výjimečné odplaty.

Divoši
Savages
Krimi / Drama / Thriller
USA, 2012, 131 min

Režie: Oliver Stone
Hrají: Aaron Taylor-Johnson, Taylor Kitsch, Blake Lively, John Travolta, Benicio Del Toro, Salma Hayek, Emile Hirsch, Mía Maestro, Demián Bichir, Leonard Roberts, Diego Cataño, Jake McLaughlin, Trevor Donovan, Tj Myers, Joel David Moore, Livia Milano, Shea Whigham

CAESAR MUSÍ ZEMŘÍT (ITÁLIE, 2012)

V římské věznici Rebibbia předstupuje před publikum skupina vězňů, aby zde odehrála klasickou tragédii Williama Shakespeara Julius Caesar. Aplaus publika zní jako otevírání brány, ale tito herci se po stažení opony musí vrátit do svých cel odpykat své mimořádné tresty. Bratři Tavianiové, matadoři světové kinematografie (Padrepadrone,Nocsvatého Vavřince), strávili šest měsíců v jedné z nejtvrdších italských věznic, aby zaznamenali, jak se několik mužů pokouší proniknout do zdánlivě vzdálených rolí a skrze ně alespoň částečně překročit stín věznice. Film Caesar musí zemřít není jen filmovým záznamem divadelní inscenace. V autentickém prostředí věznice – v tmavých celách, v úzkých chodbách a mezi dobře střeženými zdmi – se díky univerzálnímu Shakespearovu jazyku prolínají dávné intriky, výhodné koalice i opravdová přátelství s životem místních vězňů, kteří si v mnoha případech zadali se samotnou italskou mafií.

Caesar musí zemřít
Cesare deve morire
Drama
Itálie, 2012, 76 min

Režie: Paolo Taviani, Vittorio Taviani
Hrají: Cosimo Rega, Salvatore Striano, Giovanni Arcuri, Antonio Frasca, Juan Dario Bonetti

TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast